Interview Van den Brom: "We willen ook uit dominant zijn"

Van den Brom: "We willen ook uit dominant zijn"
Foto: © SC

Anderlecht is gesterkt uit de wedstrijd tegen AA Gent gekomen. John van den Brom heeft zijn referentiematch thuis te pakken, maar tegen KV Mechelen wil hij die ook op verplaatsing binnen halen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Het verschil tussen de wedstrijden tegen Charleroi en Gent was enorm. "Charleroi was zo'n wedstrijd waar iedere speler er al een aantal in zijn carrière van gespeeld heeft: een wedstrijd waarin je beseft dat er niets te rapen valt. Gent daarentegen was meer dan ruim voldoende qua kwaliteit", aldus Van den Brom.

"Praet zat te lang op de bank"

"Tegen Charleroi konden er geen uitblinkers zijn, want het collectief was niet goed. Tegen Gent was het collectief goed en dan zag je dat er ook jongens zijn die er bovenuit staken", vervolgde Van den Brom die ook namen noemde. "Vooral voor De Sutter was het belangrijk dat hij twee keer scoorde. Voor de ploeg, maar ook voor hemzelf. En als Dennis zo hoog kan spelen, heb je eigenlijk geen tweede spits nodig. Hij deed dat perfect. Hij is ook een fantastische speler die naar mijn gevoel te lang op de bank heeft gezeten. Maar hij is slachtoffer geworden van het systeem."

Anderlecht staat (weer) voor een zware week: KV Mechelen, Zenit en zondag Club Brugge. Daarom kregen een paar spelers in Charleroi ook rust. "Het is een moordend ritme. Ik roteer niet om te roteren, maar spelers zoals Deschacht en Jovanovic zijn toch bij de ouderen en die gaf ik om die reden rust. Ook omdat ik dacht dat de vervangers klaar waren. Binnen drie dagen spelen we weeral een belangrijke wedstrijd. En Mechelen belooft een heet avondje te worden. Ik hoor van iedereen dat het daar een enthousiast publiek is, maar ik heb al ondervonden dat zoiets elke keer het geval is als Anderlecht op bezoek komt."

"Zorgen dat we niet bij de verrassingen horen"

"KV Mechelen speelt opportunistisch voetbal, maar dan is het weer zaak dat mijn spelers daar niet in mee gaan. We moeten ons eigen spel spelen, zoals ik altijd benadruk."

Dat het een rare competitie is, kan niet ontkend worden. Ook Van den Brom ziet dat. "Ik was toch verrast dat we vorige week nog met vier ploegen aan de leiding stonden. Het is een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Elke week zijn er verrassingen. Wij moeten gewoon zorgen dat we daar niet bij horen. We hebben tegen Gent dominant gevoetbald. Nu moeten we op zoek naar een uitwedstrijd waarin we zo dominant zijn."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties