Interview Wils: "Individuele fouten moeten stoppen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Wils: "Individuele fouten moeten stoppen"
Foto: © SC

Lierse verloor zaterdagavond met 4-1 van KV Kortrijk. In die wedstrijd kregen de Kortrijkzanen drie penalty's. Kapitein Thomas Wils ziet net als coach Janssens dezelfde fouten terugkeren: "Als we die fouten blijven maken wordt het moeilijk om punten te pakken."

Voetbalkrant.com belde Thomas Wils op, de kapitein van Lierse wou na de zege tegen Club bevestigen tegen Kortrijk: "We wilden de lijn doortrekken. We beleefden geen leuke avond in Kortrijk en we hadden wat pech. We moesten via Hazurov altijd 1-0 voorgekomen zijn en ook enkele afstandsschoten gingen nipt naast."

Individuele fouten

Trainer Janssens zei na de wedstrijd dat hij steeds dezelfde fouten zag en de spelers in kwestie daarop ging aanspreken. Wils geeft zijn coach gelijk: "Als we steeds diezelfde fouten blijven maken, zal het moeilijk zijn om punten te pakken. Op het hoogste niveau worden die altijd afgestraft."

"In het begin kan je die fouten nog door de vingers zien maar na een tijd gaat dat niet meer. Het moet stoppen. Vandaag (maandag) hebben we een vrije dag maar dinsdag zal daar op training zeker over gesproken worden. Dat mag en dat moet ook, iedereen moet weten welke fouten we maken en hoe we dat oplossen."

Scheidsrechter gebeten hond

Kortrijk kreeg drie penalty's, volgens Wils gaat de scheids in de fout bij de eerste: "Hij mag die niet fluiten, het is echt geen strafschop. Over die tweede penalty mogen we wel niet klagen. Hij moet er ons aan het eind van de wedstrijd ook één geven."

De rode kaart voor Ayew (na verhinderen van een vrije trap) vond Wils ook niet verdiend: "Die rode kaart is gewoon belachelijk. Je kan er voor fluiten, maar je geeft daar toch geen tweede geel voor. De scheids floot op die manier de match gewoon kapot."

"Ik denk niet dat hij de match in handen had, er waren fases waarin hij veel te snel fluit. Ik geloof dat hij de match gewoon niet aanvoelde." Brecht Dejaegere kreeg te snel een fout mee: "Ik denk dat de scheids wist dat hij genaaid was aan de mond. Hij loopt gewoon tegen een speler van ons en krijgt dan de fout mee."

Beerschot

Thomas Wils kijkt nu vooruit naar de wedstrijd tegen Beerschot: "Het is een thuismatch en het is belangrijk dat we niet verliezen. We mogen niet dezelfde fout maken als de wedstrijd tegen Charleroi waar we blind naar voren gingen."

"We moeten er volle bak tegenaan tegen Beerschot. Het zal niet makkelijk zijn, ze halen weinig punten maar spelen echt goed voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties