Europa League: PSV en Twente onder druk

Tomas Taecke
| 10 reacties
Europa League: PSV en Twente onder druk
Foto: © SC

Naast Club Brugge en Racing Genk komen nog tal van andere Europa League-gangers donderdavond voor de vierde maal in de poulefase in actie. Dries Mertens en Nacer Chadli moeten absoluut winnen met hun Nederlandse werkgever, maar dat geldt voor een resem topclubs.

Ajax behoudt dan wel uitzicht op de volgende ronde na de vier op zes tegen Man City, echt goed kunnen we het Europese seizoen van de Eredivisionisten niet noemen. PSV en Twente mogen tegen AIK en Levante niets laten liggen willen ze nog kans maken op de volgende ronde. In groep F is PSV tweede na Dnipropetrovsk (9/9) met vier punten. Napoli telt slechts drie punten maar ontvangt de Eindhovenaren wel nog in Napels. AIK heeft slechts één puntje maar haalde dat gelijkspel wel in Eindhoven.

Ook voor FC Twente ziet de situatie er allesbehalve rooskleurig uit. De Tukkers tellen als derde in groep L slechts twee punten en volgen al op vier lengtes van tegenstander Levante, dat na Hannover de tweede plaats inneemt. Als de club uit Enschede geen driepunter pakt tegen het team uit La Liga is het Europese avontuur zo goed als over.

Verder is het uitkijken naar de belangrijke confrontatie tussen het Russische Anzhi en Liverpool. In groep A doen beide topclubs er goed aan een driepunter te boeken, want Udinese ligt als derde op de loer. Een ander interessant duel is dat tussen Marseille en Mönchengladbach. De Borussen en Olympique delen de tweede plaats met vier punten terwijl Fenerbahce in groep C de koploper is (zeven punten).

Twee opvallende namen prijken op dit moment op de derde plaats in hun poule en moeten dringend aan de slag. Tottenham is pas derde na Maribor en Lazio en moet absoluut winnen tegen het Griekse Panathinaikos. Verliezend finalist Athletic Bilbao sprokkelde in een groep met Lyon, Sparta Praag en Shmona slechts één punt. De Basken tellen vijf punten minder dan Praag en kunnen zich geen puntenverlies veroorloven tegen koploper Lyon.

Haalt Twente het van Levante?

Twente moet winnen van Levante om een vroege uitschakeling te voorkomen. Wil u een gokje wagen op één van beide ploegen open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Indien Twente wint, krijgt u 99 euro bij een gok van 60 euro. Een gokje op Levante bij UNIBET van 60 euro kan u 294 euro opleveren!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties