Groep J: Goede avond voor Lazio en Tottenham

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Groep J: Goede avond voor Lazio en Tottenham
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep J deed het Italiaanse SS Lazio goede zaken. De Italianen beslisten na een uur de wedstrijd tegen Panathinaikos al met een 3-0-voorsprong. Tottenham Hotspur klimt dankzij de 2-1-zege op NK Maribor naar de tweede plaats in de groep.

In Rome waren de Grieken van Panathinaikos nergens. De thuisploeg kwam via Libor Kozák na 22 minuten op voorsprong. Lazio, momenteel vijfde in de Italiaanse Serie A, kreeg wel wat weerwerk van de bezoekers te verduren maar dat kon zelden zorgen voor enige ongerustheid. Voor het uur breidde Sergio Floccari de voorsprong uit naar 3-0 en was het duel gespeeld.

Hattrick Defoe

Het Engelse Tottenham Hotspur, de club van Rode Duivels Jan Vertonghen en Moussa Dembélé, mag eveneens terugkijken op een geslaagde avond. Jermaine Defoe bezorgde de club de zege met een hattrick tegen het Portugese Maribor. Hierdoor nestelt Tottenham zich op een comfortabele tweede plaats in de groep en een vooruitzicht op Europese overwintering.

Lazio gaat na vanavond met acht punten verder als groepshoofd maar ziet Tottenham naderen tot op twee punten. Beide ploegen treffen elkaar in de volgende wedstrijd. Maribor moet met 4 punten nog wel het een en ander uit de kast halen om voor een Europese toekomst te zorgen. Panathinaikos staat laatste met slechts 2 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties