Groep K: Leverkusen en Charkov overwinteren

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Groep K: Leverkusen en Charkov overwinteren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep K is het niet langer spannend. Bayer Leverkusen won met 3-0 van Rapid Wien en ook Metalist Charkov mocht vieren met een 2-1- overwinning. Beide ploegen zijn nu zeker van een verder verblijf in Europa.

Bayer Leverkusen schakelde donderdagavond zonder al te veel moeite het Oostenrijkse Rapid Wien uit. Na amper vier minuten vond Jens Hegeler vlot de weg naar het Oostenrijkse doel. Hierna begonnen de bezoekers dan ook wat heftiger verzet aan te tekenen. Na de rust vergrootte Andre Schürrle de voorsprong van de Duitsers. Invaller Manuel Friedrich maakte het in de 66ste minuut definitief af.

Rosenborg strijdend ten onder

De Oekraïners van Metalist Charkov hadden het met de Zweden van Rosenborg wel wat moeilijker. In dezelfde minuut als de Duitsers scoorde Taison namens Charkov de 1-0 in Oekraïne. De Zweedse ploeg liet zich echter niet zomaar doen en kwamen kort voor de rust via Borek Dockal weer gelijk. In de 70ste minuut was het echter toch weer Charkov dat via Cleiton weer op voorsprong kwam. Het bleef spannend tot het einde maar in de blessuretijd moesten de Zweden definitief buigen na een treffer van Juan Torres.

In groep K zijn de overige duels nu slechts nog een formaliteit. Zowel Bayer Leverkusen als Metalist Charkov zijn met 10 punten zeker van Europese overwintering. Rosenborg heeft met 3 punten de eer alvast gered. Rapid Wien staat met 0 punten troosteloos laatste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties