"Steun supporters heel belangrijk"

"Steun supporters heel belangrijk"
Foto: © SC

Het is voor Zulte Waregem een flitsende seizoensstart gebleken. De club is leider in de competitie en heeft bijna het herfstkampioenschap beet. Aanvoerder Davy De Fauw ziet het graag gebeuren. "Het zou schitterend zijn voor de fans."

Essevee mag zich met recht op de borst kloppen voor de sterke start. Volgens De Fauw is ook de invloed van de supporters niet te onderschatten. "Zondag in Brugge waren de fans gewoonweg fenomenaal", aldus De Fauw. "Ik had de voorzitter van de sfeergroep al een hele week opgejaagd om zo veel mogelijk mensen mee te krijgen. En of dat gelukt is."

"Tegen KV Mechelen zal het zaterdag ook wel weer een vol huis zijn. Ik kan niet genoeg onderstrepen hoe belangrijk die steun voor ons is."

Geschiedenis schrijven

Volgens De Fauw is het geen item, maar wel een doel binnen de spelersgroep van Francky Dury.“Natuurlijk willen we die titel pakken. Ik las in de krant dat het 24 jaar geleden is dat een team buiten de G5 herfstkampioen werd. Het zou meteen ook clubgeschiedenis zijn."

"Wat we nu meemaken, is vooral schitterend voor iedereen binnen de club en de fans. In de Nederlandse tweede klasse stond ik al op kop, maar dit overtreft dat”, aldus de aanvoerder tegenover Sporza.

Blessurevrij

De Fauw zou in de herfsttitel wel degelijk zijn aandeel hebben. Tot nu stond de verdediger maar liefst alle 1250 minuten in de competitie op het veld. Blessures lijken de aanvoerder vreemd te zijn. "De zwaarste blessure die ik ooit had is een gekneusde teen. Echt waar. Ik was één match out. Mijn geheim? Veel rust en verzorging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties