Materazzi zet Zidane in 'beste elf aller tijden'

Koen Schaaphok
| 17 reacties
Materazzi zet Zidane in 'beste elf aller tijden'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een voetballer die Zinedine Zidane in zijn favoriete elftal aller tijden zet is niets bijzonders. De Fransman wordt door velen gezien als een van de beste spelers aller tijden. Toch keken er wel wat mensen raar op toen Zidane in een dream team werd gezet door .. Marco Materazzi.

De namen Materazzi en Zidane zullen voor altijd samen vereeuwigd zijn door het legendarische moment in de WK-finale van 2006 tussen Italie en Frankrijk. De Italiaan riep iets naar Zidane waarop die laatste zich prompt omdraaide en Materazzi een kopstoot gaf.

Vergeten

Aan Italia Due liet Marco Materazzi weten het incident vergeten te zijn. Naast zichzelf zette hij ook Julio Cesar, Maicon, Cannavaro, Materazzi, Chivu, Gattuso, Stankovic, De Rossi, Cassano, Eto'o en Zinedine Zidane in zijn beste elftal aller tijden.


“Zidane heeft voor altijd een plaatsje in mijn hart. Hij heeft me geholpen wereldkampioen te worden. Aan die kopstoot denk ik nooit meer, alleen aan het moment dat ik in 2006 de wereldbeker omhoog tilde. Ik zou dolgraag eens met Zidane hebben gevoetbald. Hij is toch een van de vijf beste voetballers aller tijden geweest.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties