Van Buyten: "Ik leg me niet neer bij invallersstatuut"

Van Buyten: "Ik leg me niet neer bij invallersstatuut"
Foto: © SC

Daniel Van Buyten is dit weekend bij Bayern München weer boven water komen drijven. En woensdag staat hij aan de aftrap tegen Roemenië. Ineens twee matchen in vijf dagen terwijl hij maanden aan de kant stond.

Van Buyten was zijn basisplaats bij Bayern immers kwijt. "Ik sukkelde met fysieke problemen", aldus Van Buyten. "Vier maanden heb ik met een voetblessure gesukkeld. In de voorbereiding ging alles goed en werd ik zelfs kapitein. Maar daarna kwamen de blessures terug en bij mijn terugkomst was de ploeg al gevormd. Nu moet ik speelminuten pakken om helemaal fit te geraken", aldus de verdediger.

En die kan hij woensdag nemen tegen Roemenië. "Ik voel me geen vijfde wiel aan de wagen. Ik ben ernaast gevallen en net dan is de ploeg beter gaan spelen. Dat is pech hebben. Zeker als de concurrentie zo groot is. Ik heb gewoon het recht niet om te zeggen dat ik moet spelen. Vermaelen en Kompany zijn zelfs aanvoerder bij hun club."

"Let wel, ik leg me niet meer bij mijn invallersstatuut. De dag dat ik dat doe, stop ik ermee. Nu heb ik trouwens ook nog altijd mijn rol. Ik kan de jongeren helpen. Frank Leboeuf wees me de weg toen ik tien jaar geleden bij Marseille ging spelen. Dat doe ik nu ook bij de Rode Duivels."

Eind dit seizoen is hij een vrije speler aangezien Bayern zijn contract nog niet verlengde. "Alles is open. Ik heb nog een optie in dit contract. Ik wil wel blijven, maar daar moet ik straks met het bestuur over praten. Ik zal dan 35 jaar zijn. We zullen zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties