Rednic wil Roemeen naar Sclessin halen

Christophe van den Boom
| 4 reacties
Rednic wil Roemeen naar Sclessin halen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard-trainer Mircea Rednic heeft laten doorschijnen dat hij misschien een Roemeense speler naar Standard wil halen. Adrian Cristea speelt bij Petrolul Pleiosti in de Roemeense eerste klasse. Ook namen van andere spelers doen de ronde, zoals… Gicu Grozav.

“Ik heb Cristea al onder mijn hoede gehad bij Dynamo. Hij was een van mijn favoriete spelers toen we kampioen werden in 2006/07. Adrian is een uitstekende en creatieve speler. Hij is intussen 28 jaar en ik denk dat het voor hem tijd wordt dat hij Roemenië verlaat, zodat hij het echte professionalisme kan ontdekken”, vertelt de oefenmeester van Standard in La Dernière Heure.

Ook de namen van Marinescu, Boudejmaa en Grozav doen de ronde. “Ik heb dit gerucht al ontkend. Het is waar dat als ik één speler mocht kiezen, dat ik Grozav zou laten overkomen. Maar hij is op korte tijd heel duur geworden. Zijn prijs ging op een paar maanden tijd van 300.000 euro naar 3 miljoen euro. Hij is de sterkhouder van Petrolul en van het nationale elftal. Veel clubs willen hem intussen…”

Passage in Luik

Gicu Grozav kent Standard, aangezien hij er eerder al speelde, maar zijn passage in Luik was geen succes. “Hij wist nog niet wat hij moest doen om te slagen. Zijn talent is niet genoeg. Je moet werken voor de hele ploeg, al ben je een aanvaller”, vindt de Roemeense oefenmeester. “ Supporters verweten hem ervan dat hij zich geen 100% gegeven had. Als hij nu doorbreekt, dan is dat vooral omdat hij veranderd is.”

Ook heeft Rednic een uitleg voor Grozavs falen in Luik. “Standard was zijn eerste buitenlandse ervaring. Hij was jong, alleen en het was niet gemakkelijk. In Roemenië is hij goed ondersteund en daar heeft hij zich opnieuw gelanceerd. Intussen is hij onbetaalbaar geworden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties