Dortmund loopt twee punten in op Bayern

Sam Soetaers
| 1 reacties
Dortmund loopt twee punten in op Bayern
Foto: © SC

Borussia Dortmund sluipt twee punten dichter bij leider Bayern München. Bayern liet punten liggen terwijl Dortmund zijn match wel won.

Voor de tweede keer dit seizoen liet Bayern punten liggen. Bayern, met Van Buyten in de basis, kwam al na drie minuten spelen op voorsprong na slecht verdedigen van Nürnberg. Omdat zowel Timm Klose als Horacio Pínola in de fout ging, kwam Toni Kroos in balbezit. Uiteindelijk was het Mario Mandzukic die voor de 0-1 zorgde.

Meteen na de pauze kwam de thuisploeg langszij. Markus Feulner schoot vanop 25 meter raak. Een kwartier voor tijd moest Nürnberg door een elleboogstoot van Timo Gebhart nog met tien verder.

Borussia Dortmund won vlot van Greuther Fürth. Voor Dortmund was het de eerste thuiszege sinds 29 september. Lewandowski bracht de thuisploeg al na 3 minuten voorsprong, maar twee minuten later stond het alweer gelijk door een goal van Stieber. Maar Dortmund zou alsnog met een geruststellende 3-1 voorsprong kunnen gaan rusten. Opnieuw Lewandowski en Götze scoorden de goals.

Overige uitslagen:
Mönchengladbach - Stuttgart 1-2
Frankfurt - Augsburg 4-2
Hamburg - Mainz 1-0
Hannover - Freiburg 1-2
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties