Sir Alex Ferguson geeft Turkse journalist lik op stuk

Pieter Vierstraete
| 9 reacties
Sir Alex Ferguson geeft Turkse journalist lik op stuk
Foto: © SC

Manchester United verloor gisteren met 1-0 van Galatasaray. De leider in de Premier League had zich al geplaatst voor de volgende ronde en trad aan met een B-elftal. Ferguson kon leven met de nederlaag.

“Als je door een doelpunt uit een dood spelmoment verliest, zal je je altijd tekort gedaan voelen. Maar we wisten dat ze daarop gevaarlijk zijn en Galatasaray heeft het gewoon goed gedaan. Ze hadden meer ervaring dan onze jonge ploeg en waren groter en sterker.”

Een Turkse journalist wilde het er echter nog eens inwrijven dat Manchester United het wel vaker moeilijk heeft in de hel van Istanbul. In het seizoen 1993/1994 stonden de twee grootmachten tegenover elkaar in de Champions League. Na de 3-3 op Old Trafford werd het 0-0 in Turkije en ging Galatsaray door naar de groepsfase.

Ferguson gaf toen toe dat hij nog nooit zo’n intimiderende sfeer had meegemaakt. Een Turkse journalist vroeg Ferguson fijntjes of er in negentien jaar tijd iets veranderd is nu hij opnieuw teleurgesteld terug naar Engeland moet. Sir Alex antwoordde droog: “Ja, wij hebben sinds 1993 twee keer de Champions League gewonnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties