Europa League: Twente en PSV moeten winnen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Europa League: Twente en PSV moeten winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast Club Brugge en Racing Genk kijken we vanavond uit naar nog enkele Belgen in de Europa League. PSV en Twente moeten winnen om hun kansen op kwalificatie gaaf te houden. Ook het Mönchengladbach van Daems en de Camargo heeft een overwinning nodig.

In groep C is het namelijk vechten voor de tweede plaats na Fenerbahçe. De Turken staan eerste met tien punten. Olympique Marseille staat samen met Borussia Mönchengladbach tweede met vijf punten minder. Beide kemphanen krijgen een thuismatch voorgeschoteld. Marseille neemt het thuis op tegen Fenerbahçe. Mönchengladbach ontvangt AEL en heeft op papier de makkelijkste opdracht.

PSV verloor op de vorige speeldag met 1-0 bij AIK, de ploeg van Dries Mertens en Timothy Derijck moet nu winnen thuis tegen leider Dnipropetrovsk. PSV heeft twee punten minder als de tweede in de groep, Napoli.

Voor Twente en Nacer Chadli is het ook vijf voor twaalf, op de vorige speeldag speelde het thuis gelijk tegen Levante. Twente telt vier punten minder als de Spanjaarden en moet hopen dat Levante punten laat liggen op bezoek bij Helsingborg. Twente staat zelf voor de aartsmoeilijke taak om te winnen bij Hannover, de leider in de groep. Hannover is wel al zeker van de kwalificatie.

In groep A wint Udinese best ook op het veld van de oude bekenden van Anzhi Makhachkala. Boussouffa, Carcela, Eto’o en co hebben aan een zege genoeg om zich zo goed als zeker te plaatsen voor de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties