De Witte: "In eigen boezem kijken"

Christophe van den Boom
| 40 reacties
De Witte: "In eigen boezem kijken"
Foto: © SC

AA Gent doet het in de competitie niet zo goed als verwacht. Onder leiding van trainer Bob Peeters kon het nog niet winnen en intussen staan de Buffalo's op een tiende plek, maar voorzitter Ivan De Witte weet dat dit slechts tijdelijk is.

“Eigenlijk ben ik niet echt verwonderd over de huidige gang van zaken: onze ploeg is sterk vernieuwd en vooral verjongd. Het vertrek van enkele ervaren spelers zoals Smolders en Jorgensen betekende dat een stuk basis is weggenomen waardoor de jonge spelers meer tijd nodig hebben om zich te integreren en te bevestigen”, opent De Witte op de officiële website van Gent.

“Ook mag je de blessurelast niet onderschatten: hun ervaring en talent hebben we verschillende wedstrijden gemist. Tot overmaat van ramp kreeg Kola een ongewoon lange en zelfs onterechte schorsing: ook hem hebben we twee maanden gemist.”

Verantwoordelijkheid

Toch wil hij niet alle verantwoordelijkheid van zich afschuiven. “Uiteraard moet het bestuur in eigen boezem kijken en vragen stellen. Hebben we bepaalde transfers niet te vlug afgehandeld onder de druk van de trainer? Hebben we niet te veel tijd besteed aan het project van het nieuw stadion in verhouding tot de opvolging van het sportieve? Hebben we de inschakeling van de jonge spelers en de vernieuwing van de spelerskern niet als te evident ingeschat? Zijn we niet te vlug overtuigd geweest dat de filosofie van Trond Sollied, waarbij hij uitgaat van zelfdiscipline bij de spelers, ook wel zou werken bij zo een jonge groep?”

De voorbije jaren presteerde AA Gent op een degelijk niveau en heeft het zijn plaats bij de Belgische top verzekerd. “Het feit dat we vandaag op de tiende plaats staan, verandert daar niets aan." besluit de voorzitter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties