Lejaeghere: "Er zit nooit een kabeljauw op de tribune"

Christophe van den Boom
| 5 reacties
Lejaeghere: "Er zit nooit een kabeljauw op de tribune"
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende is stilaan aan het uitgroeien naar een club die klaar lijkt voor eerste klasse, ondanks een klein budget. Voorzitter Yves Lejaeghere verklaart het succes van de kustploeg.

Anderhalf miljoen euro. Dat is het budget waarover KV Oostende beschikt. Dat is heel weinig voor een topteam in tweede klasse, vooral als je de ambitie hebt om te stijgen. Volgens de voorzitter is de scouting het belangrijkste onderdeel van de Kustjongens, waardoor ze goede deals kunnen bekomen. “Onze spits Laurent Depoitre was al een tijdje niet meer betaald bij Aalst, zo konden we hem daar wegplukken”, reikt Lejaeghere een voorbeeld aan in Het Nieuwsblad.

Een ander oorzaak van het huidige succes is trainer Fred Vanderbiest. De ex-voetballer van de kustploeg kreeg in 2011 de job aangeboden en doet het uitstekend. “Onze coach is bijzonder gedreven. Hij bracht de spelers naar een fysiek hoog niveau en is tactisch ook heel sterk. Inzake stijl kan je hem het best vergelijken met Dennis van Wijk”, vertelt de voorzitter.

“Het is onze ambitie om tot het einde mee te doen met de prijzen. Mijn voorganger Eddy Vergeylen had inderdaad gelijk. Er zit nooit een kabeljauw op de tribune. Toch leeft het er steeds. In de mindere periode weken veel fans uit naar Club of Cercle, maar ze komen stilaan terug.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties