Interview "Ga systeem niet aanpassen omdat 'Jova' er niet bij is"

"Ga systeem niet aanpassen omdat 'Jova' er niet bij is"
Foto: © SC

John van den Brom verwacht zich aan een zware verplaatsing naar Bergen, maar wil doorstomen naar de zeven op zeven in de competitie. Voor Nieuwjaar wil hij de kloof nog met de concurrentie immers nog wat uitdiepen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Jovanovic zal er niet bij zijn tegen Bergen. De linksmidden sukkelt nog aan de knie. De Sutter zou een optie kunnen zijn, maar dat lijkt een uitgesloten piste. "Ik ga mijn systeem voor deze wedstrijd niet aanpassen", aldus Van den Brom. "Daarvoor loopt het te goed. We zullen het gewoon anders moeten invullen. De twee vorige verplaatsingen naar Wallonië verliepen wat turbulent, maar daarvoor heb ik geen schrik. Ik weet wel dat het een moeilijke wedstrijd wordt onder moeilijke omstandigheden. Vooral het zware veld zal een factor spelen."

Het wordt voor Anderlecht een weerzien met Enzo Scifo. Van den Brom kent hem echter niet zo goed. "Van naam, maar daar stopt het ook. Ik weet wel dat hij werd toegezongen toen hij met Bergen hier op bezoek kwam. Dat het Anderlechtpubliek nog zoveel respect voor hem heeft, wil iets zeggen. En dat bewijst ook dat het op die manier ook kan. En natuurlijk laat hij zijn ploeg ook leuk voetballen, en met resultaat."

Bergen scoort heel makkelijk, vooral sinds Jérémy Perbet er terug bijloopt. "We gaan ons niet specifiek op hem concentreren. We hebben in de Champions League ook tegen grote spitsen gespeeld. Ik ken hem trouwens niet zo goed, enkel van de beelden. We zullen morgen wel zien hoe Cheikhou en Bram het er van afbrengen tegen hem."

Bij enkele spelers viel al te horen dat er soms te hoog gespeeld wordt door de verdediging. "Tegen sommige tegenstanders kan dat, tegen andere weer niet. In Malaga heb ik bij de rust aangegeven dat de ruimte veel te groot was. Maar in België kan dat soms. Je moet ook kijken naar de tegenstander. Als die massaal terugtrekt, weet je dat je ook hoog kan spelen. En we worden daar ook voor geroemd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties