Het zit er bovenarms op in Gent

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 58 reacties
Het zit er bovenarms op in Gent
Foto: © SC

Het is hommeles in Gent. Naast de pijnlijke nederlaag tegen Waasland- Beveren waren er ook de opmerkelijke acties van Mboyo. Hij miste laconiek een penalty en joeg in de tweede helft de supporters op met provocerende gebaren.

Sander De Graeve in Gent

Dat alles leidde tot stevig ongenoegen bij de supporters. Met enkele honderden bezetten ze de uitgang van het stadion. Manager Michel Louwagie trad in het stadion in dialoog met een delegatie. Toch bleef het tot kwart na elf onrustig aan het Ottenstadion.

De grootste reden was het optreden van Mboyo. Hij miste een penalty op een onbegrijpelijke manier en richtte aan het einde van de wedstrijd alle frustratie op de supporters. Hij gebaarde dat ze moesten zwijgen. Tijdens het boegeroep dat daarop volgde, moedigde hij de supporters nog aan om hem luider uit te jouwen.

Onaanvaardbaar voor kapitein

Bob Peeters had er één woord voor over: "Onaanvaardbaar. Zowel de manier waarop hij die penalty mist, als de reactie jegens de supporters. Dat is echt totaal onaanvaardbaar, zeker als kapitein van AA Gent. Tegen een publiek kan je niet winnen." Ook Louwagie nam hetzelfde woord in de mond. Het was het enige wat de manager kwijt wou.

Peeters kan de supporters ook volkomen begrijpen: "Zij leven dag en nacht mee met de club, ze hebben het recht om teleurgesteld te zijn. We gaan er nu een nachtje over slapen en dan kijken welke sancties we gaan nemen. Ik denk dat Mboyo nu ook wel beseft dat zijn gedrag totaal ongepast was."

Coulibaly in Gent

Mboyo als kapitein houden lijkt ons onmogelijk. Peeters stuurde Remacle eerder al naar de B-kern na gebaren richting hem. Mboyo zou mogelijk eenzelfde lot beschoren zijn.

Een andere opgemerkte gast was Elimane Coulibaly. Het publiek scandeerde zijn naam reeds en hij was na de wedstrijd in de spelerstunnel te vinden toen hij een babbeltje sloeg met enkele spelers van Waasland-Beveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties