Interview Barda: "Ik kan niet in het hoofd van de coach kijken"

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Barda: "Ik kan niet in het hoofd van de coach kijken"
Foto: © SC

Elyaniv Barda solliciteerde tegen Lierse naar een basisplaats. In 45 minuten deed hij de match kantelen met twee doelpunten en een assist. De aanvaller geeft toe dat het moeilijk is op de bank te zitten en bedankt de supporters die hem altijd blijven steunen.

door Robby Morren

"Het veld lag er heel zwaar bij, het regende heel hard. In de eerste helft creëerden wij geen kansen maar Lierse eigenlijk ook niet. Het was moeilijk voetballen en wij zochten naar een doelpunt."

"De club KRC Genk komt op de eerste plaats voor mij."

Tijdens de pauze bracht Mario Been Barda in de plaats van Monrose en die deed de wedstrijd kantelen. "Of ik nu 10 minuten speel, of 20 of 45, ik doe altijd mijn best. De club KRC Genk komt voor mij op de eerste plaats en ik doe altijd mijn uiterste best voor deze club. Tegen Lierse was het nog beter dan ik had verwacht met twee doelpunten, die strafschopfout op mij en een assist. Je moet realistisch blijven, dit kan niet elke wedstrijd."

"Het was fantatisch om zo in te vallen en de wedstrijd te doen kantelen. Het belangrijkste was dat we de wedstrijd wonnen. We kenden de resultaten van de andere teams en we wisten dat we bij winst op de derde plaats kwamen. Standard en Club Brugge zetten ons ook onder druk. Daarom is deze winst heel belangrijk."

Respect voor keuze van de coach
"Voor mij is het altijd moeilijk om in te komen vanaf de bank maar ik kan niet in het hoofd van de coach kijken en zijn gedachten lezen. Hij heeft zijn eigen visie en die respecteer ik. Op het moment dat ik speelminuten krijg, probeer ik te bewijzen dat ik mijn plaats verdien."

Barda is na dit seizoen einde contract bij Genk en er is nog geen duidelijkheid over zijn toekomst. "We zullen nu zien wat de toekomst brengt. Ik heb het al honderd keer gezegd en ik zal het blijven herhalen: ik ben heel gelukkig bij Genk."

"Elke goal die ik scoor is voor de fans. Ik moet hen bedanken."

Barda heeft een bijzondere band met de supporters. Of de aanvaller nu op de bank zit of niet, de fans blijven zijn naam elke wedstrijd scanderen. 

"Zij steunen mij niet enkel vandaag. Ook in de matchen dat ik niet speel, hoor ik dat ze mijn naam roepen. Zij weten dat het geen makkelijke situatie is voor mij. Het is niet makkelijk om van de bank te komen."

"Elke goal die ik scoor is voor hen en ik moet hen bedanken voor hun steun. Zij verdienen dat. Ik neem hun steun niet als iets dat normaal is. Ik waardeer het echt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties