Zenit en Anzhi houden elkaar in evenwicht

Mathias Dumarey
| 1 reacties

Zenit Sint-Petersburg en Anzhi Makhachkala hebben op de slotspeeldag van de heenronde van de Russische competitie 1-1-gelijkgespeeld. De wedstrijd werd gespeeld achter gesloten deuren.

Zenit Sint-Petersburg kreeg geen vocale steun nadat de ploeg werd gestraft nadat fans eerder met een vuurpijl een doelman hadden geraakt bij een eerdere competitiewedstrijd in Moskou. Zenit, met onze landgenoten Witsel en Lombaerts in de basiself, kon niet imponeren voor de rust. Het kwam op het halfuur ook 0-1 achter toen João Carlos (ex-Genk en ex-Lokeren) de bal binnenkopte.

In de tweede helft herpakte Zenit zich, maar het kwam wel nog goed weg op een kopbal van Traoré. Even later kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte via Zyryanov. Meer kon Zenit niet meer forceren tegen de miljoenenploeg uit Zuid-Rusland. In de slotfase moest Danny (Zenit) nog met een rode kaart vervroegd naar de kant.