Rits: "Zeker sterker geworden bij Ajax"

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Rits: "Zeker sterker geworden bij Ajax"
Foto: © SC

Mats Rits kijkt vandaag in HNB terug op anderhalf jaar Ajax Amsterdam. De Antwerpenaar heeft geen spijt van zijn overstap naar Nederland, maar geeft toe dat het misschien wel allemaal te snel is gegaan.

Mats Rits heeft zich nog niet kunnen opwerpen tot speler voor de A-kern bij Ajax Amsterdam, ook al staat hij geboekstaafd als een enorm talent. Het was ook een blessure die hem tijdelijk parten speelde en hem wat heeft geremd in zijn ontwikkeling.

"Het is achteraf bekeken misschien allemaal wat te snel gegaan, maar spijt heb ik geenszins. Ik zette de stap om te investeren in mezelf. Ik had rust en tijd nodig om in de beste omstandigheden mezelf te ontwikkelen", stelt Rits.

"Ik heb hier echt wel vooruitgang gemaakt, ondanks een blessure die me twee tot drie maanden van het veld heeft gehouden. Mijn techniek ging erop vooruit en als persoon ben ik volwassener geworden", gaat de jonge Belg verder.

Mats Rits is na blessureleed en hard fysiek labeur bij kinesist Lieven Maesschalck weer fit. "Ik probeer nu extra te trainen om blessures te vermijden. Het gaat nu goed. De laatste drie maanden heb ik iedere week negentig minuten kunnen spelen. Ik voel dat mijn niveau stijgt, regelmatig scoor ik en af en toe ben ik goed voor een assist", besluit Rits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties