Interview Van den Brom: "Ik ga De Sutter of Kanu moeten ontgoochelen"

Van den Brom: "Ik ga De Sutter of Kanu moeten ontgoochelen"
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani keert vanavond terug in de basis bij Anderlecht, daar liet John van den Brom geen twijfel over bestaan. Maar wat nu met Tom De Sutter?

De Sutter scoorde zeven keer in drie matchen en wond zich zondag toch wat op nadat hij weken op de bank doorbracht. John van den Brom is ook allesbehalve zeker dat De Sutter vanavond zal spelen, want ondanks het ontbreken van Dennis Praet lijkt Kanu de voorkeur te krijgen omdat Van den Brom niet graag raakt aan zijn systeem waarmee de laatste maanden vele successen werden behaald.

"De Sutter is een optie, maar ook Kanu deed het goed", zei Van den Brom woensdag. "Voor mij is het wel leuk dat ik eindelijk lastige beslissingen moet nemen. Tom en Kanu hebben het goed aangepakt en hebben laten zien dat ik op hen kan rekenen. Maar de situatie is duidelijk: als Mbokani fit is, speelt hij bij mij. Hij is de eerste spits. Vanavond zal dus één van de twee weer op de bank zitten."

"Ik snap Tom wel als hij zegt dat hij het er niet mee eens is. Dat is ook logisch. Maar zijn rol is duidelijk. Bij afwezigheid van Dieu heeft hij het altijd heel goed gedaan. Voor mij is het leuk om weten dat je een type als Tom achter de hand hebt. Ik zeg dat we iedereen nog keihard gaan nodig hebben om kampioen te worden."

Kanu werd in de kranten naar voor gebracht als één van de spelers die zou mogen vertrekken in januari. "Ik ben daar wel wat verrast door. Kanu zit in een vergelijkbare situatie als Tom. Uiteindelijk zie je wel dat hij er staat als je hem nodig hebt, zoals zondag. Maar zijn relatie met de supporters is vertroebeld. Maar als hij hier in dit stadion een bal trapt op de kruising zoals zondag, geven ze hem een staande ovatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties