Interview "Het verwondert mij dat ik niets van het bestuur hoor"
Fabian Morren
| 0 reacties
"Het verwondert mij dat ik niets van het bestuur hoor"
Foto: © SC

Mathias Schils brak dit seizoen door bij Sint-Truiden. De 19-jarige middenvelder is niet van plan om zijn plek in het elftal nog af te staan. Vanavond gaat hij met STVV in Kortrijk op zoek naar een bekerstunt. De halve finales liggen binnen handbereik voor de tweedeklasser.

Na drie nederlagen op rij besloot coach Guido Brepoels in september om het geweer van schouder te veranderen. Hij voerde wijzigingen door in het elftal en plots verscheen Mathias Schils aan de aftrap. Ontgoochelen deed de jonge middenvelder niet.

"STVV heeft mij de kans gegeven om mijn debuut in de tweede klasse en het profvoetbal te maken", vertelt Schils aan Voetbalkrant.com. "Daar ben ik in het bijzonder Guido Brepoels erg dankbaar voor. Hij heeft het toch maar aangedurfd om mij in een hele moeilijke periode te brengen. Dat ik er helemaal nog niet ben weet ik maar al te goed en de trainer maakt mij daar ook dagelijks attent op waardoor ik met de voetjes op de grond blijf."

Contractverlenging
Toch is er een 'maar' in het positieve verhaal rond Schils. Het talent heeft nog een contract voor één seizoen en over een verlenging van die verbintenis is er nog niet gesproken. "Ik heb nog steeds niets gehoord van het bestuur", zucht de jonge speler. "Ik probeer er zo min mogelijk mee bezig te zijn en me te focussen op mijn prestaties op training en op het veld, maar het verwondert me toch enigszins."

"Brepoels bracht mij in een hele moeilijke periode"
Mathias Schils

Naar verluidt is er al interesse van enkele andere clubs. "Ik heb inderdaad begrepen dat een aantal clubs mij op de voet volgt en reeds hebben geïnformeerd. Ik wacht echter eerst af wat de plannen van STVV met mij zijn naar de toekomst toe. De rest laat ik aan mijn vader en mijn manager over."

STVV moest noodgedwongen een aantal sterkhouders laten gaan. "Ik ben wel wat geschrokken van de drastische maatregelen die genomen moesten worden om de continuïteit van de club te waarborgen", geeft Schils toe. "Het is duidelijk dat we met het vertrek van Reza en Andrade op het vlak van individuele kwaliteiten en doelpunten zwaar hebben ingeleverd. Het heeft echter weinig zin om daar verder bij stil te staan. Het is nu eenmaal zo en andere jongens zullen nu de kans krijgen."

Stunt
Straks is er de kwartfinale tegen Kortrijk. "We hebben met de 0-0 thuis een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd", weet Schils. "Kortrijk zal nu toch moeten komen. Ik verwacht echter dat Kortrijk gedoseerd zal aanvallen en geen open huis zal houden, in de wetenschap dat een doelpunt van onze kant weleens beslissend zou kunnen zijn." (FM)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties