Afrika Cup - Groep A: Heldon de held van Kaapverdië

Zuid-Afrika en Kaapverdië hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Afrika Cup. Het thuisland had genoeg aan een gelijkspel tegen Marokko, terwijl Kaapverdië zich pas in de slotfase wist te verzekeren van de kwartfinales.

Kaapverdië – Angola 2-1

In een slappe eerste helft gebeurde er weinig tot niets, maar op het halfuur kwam Angola wel op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Nando. Hij werkte een voorzet per ongeluk in zijn eigen doel.

In de slotfase trok Kaapverdië vrank en vrij ten aanval. Dat leidde uiteindelijk nog tot twee doelpunten: eerst scoorde Fernando Varela, in de toegevoegde tijd besliste Heldon de wedstrijd in het voordeel van het verrassende Kaapverdië. De doelman van Angola zag er zeker bij het doelpunt van Varela wel niet goed uit.

Marokko – Zuid-Afrika 2-2

Marokko begon goed aan de wedstrijd tegen het thuisland, wat al na tien minuten tot een voorsprong leidde dankzij El Adoua. Een tegentreffer van Mahlangu bracht de bordjes halfweg de tweede helft terug in evenwicht.

Hafidi bracht Marokko terug in staat van extase en zelfs de nieuwe gelijkmaker van Sangweni kon de pret voor Marokko eerst niet drukken. Het stond toen nog 1-1 in Kaapverdië – Angola, dus was Marokko nog steeds virtueel geplaatst. Dat het land er uiteindelijk toch nog uitging, zorgde voor groot verdriet op het veld.

Zuid-Afrika en Kaapverdië plaatsen zich uiteindelijk voor de kwartfinales, Marokko en Angola mogen naar huis.