Kroos: "Ben Heynckes eeuwig dankbaar"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Kroos: "Ben Heynckes eeuwig dankbaar"
Foto: © SC

Toni Kroos heeft zijn bewondering geuit voor trainer Jupp Heynckes. De coach nam de Duitser al op jonge leeftijd onder zijn vleugels. Onder zijn hoede groeide hij uit tot een solide middenvelder en Kroos hoopt om ook bij de nationale ploeg zijn stempel te kunnen drukken.

Kroos speelde vijf jaar geleden onder Heynckes, toen die nog trainer was van Bayer Leverkusen. In 2011 maakte hij de overstap naar Bayern München, waar hij aanvankelijk moeilijkheden kende. Maar onder leiding van de 67-jarige coach groeide hij uit tot een belangrijke speler in de ploeg.

“Heynckes gaf mij de kans om te spelen in de Bundesliga. Om die reden zal ik verdrietig zijn als hij op pensioen gaat. Ik zal hem altijd dankbaar zijn. Zonder hem zou ik niet zijn wie ik nu ben”, vertelde de 23-jarige Duitse international. “Ik speel nu voor Bayern en dat is het beste team in de wereld na Barcelona. En wanneer je hier een basisspeler bent, dan ben je op de goede weg.”

Ook zou hij bij Duitsland een rol van betekenis willen. “Ik wil ook basisspeler worden bij de Mannschaft. Het Europese Kampioenschap viel me wat tegen, omdat ik slechts 108 minuten speelde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties