Nederlandse topper eindigt op gelijkspel

Timothy Collard

Vitesse en PSV hebben zaterdagavond na een onderhoudende topper de punten gedeeld. Dries Mertens opende de score, maar een sterke Wilfried Bony hield een punt in Arnhem.

Na een twintigtal minuten kreeg PSV een strafschop toegekend en Rode Duivel Dries Mertens zette die feilloos om. De 0-1 bleef heel lang op het scorebord staan tot Vitesse in het slotkwartier ook een penalty kreeg. PSV-verdediger Marcelo beging een overtreding in de grote rechthoek en scheidsrechter Pol van Boekel legde de bal op de stip. Wilfried ging achter de bal staan en trapte hem beheerst in de linkerbenedenhoek: 1-1.

Vitesse was nog maar net klaar met vieren toen PSV al toesloeg. Amper een minuut na het strafschopdoelpunt kwam de leider in de Eredivisie opnieuw op voorsprong. Georginio Wijnaldum maakte er 1-2 van en zo moest het team van Fred Rutten wederom achtervolgen.

In de 83e minuut kreeg Theo Janssen een rode kaart na een gemene overtreding op Kevin Strootman.
PSV leek de volle buit mee te graaien uit Arnhem, maar dat was buiten Wilfried Bony gerekend.
De Ivoriaan, net terug van de Africa Cup, bracht zijn team twee minuten voor tijd alsnog langszij en zit nu al aan 18 doelpunten in de Eredivisie.

Ajax krijgt zondagmiddag de kans om te naderen tot op één punt van PSV. De Amsterdammers nemen het op tegen Roda JC, vijftiende in de stand. Ook Feyenoord en FC Twente kunnen morgen nog dichterbij komen. Feyenoord neemt het op tegen AZ, terwijl Twente op bezoek gaat bij Zwolle.