Lukaku behoort tot top vijf jonge aanvallers

Lukaku behoort tot top vijf jonge aanvallers
Foto: © SC

Romelu Lukaku behoort volgens een lijstje dat Give Me Football samenstelde tot de vijf meest beloftvolle aanvallers in Europa. Lukaku vertoeft onder andere in het gezelschap van Stephan El Shaarawy en Alvaro Morata van Real Madrid.

De verkozen spelers werden niet gerangschikt van eerste naar laatste, ze worden algemeen aanzien als dé vijf aanvallers om in de gaten te houden de komende jaren.

Lukaku doet het dit seizoen ontzettend goed in de Premier League. Chelsea stalde de Rode Duivel bij West Bromwich Albion en daar lijkt het hem goed te vergaan. ‘Rom’ scoorde al 10 doelpunten in 24 wedstrijden en werd deze week nog verkozen tot speler van de maand, volgens de West Brom-fans.

Andere grote belofte in het lijstje is Stefan El Shaarawy. De excentrieke flankaanvaller maakte in de Italiaanse competitie al 15 doelpunten en moet in de topschutterstand enkel Edinson Cavani voor zich dulden. Na de komst van zijn maatje Mario Balotelli en de stormachtige ontwikkeling van M’Baye Niang, heeft Milan een jonge voorhoede waarmee het nog jaren verder kan.

Ook Manchester United telt een goaltjesdief in zijn rangen met heel wat talent. Angelo Henriquez kwam afgelopen seizoen de gelederen versterken bij de Mancunians. De 18-jarige Chileen wordt momenteel uitgeleend aan Wigan. Daar mocht hij al tweemaal invallen en scoorde hij toch al een doelpunt in, alles bij mekaar, nog geen twintig minuten spelen.

Real Madrid op zijn beurt, verwacht veel van zijn youngster Alvaro Morata. De jonge Spanjaard wordt bestempeld als de nieuwe Fernando Morientes omwille van zijn lichaamsbouw en heeft absoluut een neusje voor goals. Afgelopen week startte hij voor het eerst bij de Madrilenen. Jose Mourinho gaf hem een kans in de wedstrijd tegen Rayo Vallecano en Morata scoorde prompt na drie minuten het openingsdoelpunt.

De laatste spits die het lijstje vervolledigt is Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan ontpopte zich tot vaste basisspeler bij Hamburg. Dit seizoen scoorde hij al negen doelpunten in de Bundesliga. Ook voor hem lijkt een grote toekomst weggelegd. Manchester United, Chelsea en ook Tottenham zouden hengelen naar zijn diensten.

Een pak aanvallend geweld dus om de komende jaren in het oog te houden. Dat Romelu Lukaku tussen deze namen staat, zet nogmaals in de verf dat de Rode Duivel heel sterk bezig is bij West Bromwich Albion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties