Interview Lambrecht: "Niet genoeg supporters om leefbaar te zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 47 reacties
Lambrecht: "Niet genoeg supporters om leefbaar te zijn"
Foto: © SC

Lokeren staat momenteel als club uit een kleine stad, net als Zulte Waregem, binnen de top-zes. We vroegen aan voorzitter Roger Lambrecht hoe hij de club ziet groeien de volgende jaren. Dat weinig supporters de weg naar Daknam vinden is alvast een probleem.

Door Sander De Graeve

Hoe kan Lokeren nog groeien? Uitbreiden van het stadion lijkt niet nuttig. “Doorgaans halen we tussen de 6.000 en 6.500 supporters. Bij een topper, zoals tegen Brugge, ronden we de kaap van 8.000. Er kunnen 10.000 mensen in ons stadion, er is dus nog plaats. Als je een investering doet, moet die later ook kunnen afbetaald worden. Als we 25.000 supporters zouden aantrekken, dan bouw ik morgen een stadion.”

“Momenteel stellen we ons vaak de vraag hoe we meer supporters naar Lokeren kunnen krijgen. We spelen nu al drie jaar goed met attractief voetbal. Ons gemiddelde steeg al van vier- naar zesduizend supporters. Dat is echter niet genoeg. Om als club leefbaar te zijn moet je kunnen spelen voor tien-, twaalfduizend man. Om onze financiën rond te krijgen moeten we nu ofwel goede transfers doen, ofwel bijpassen.”

Voor goede transfers heeft Lokeren een neus: “Dit jaar deden we opnieuw enkele goede zaken. Geld kunnen we in Lokeren altijd gebruiken. Laurens De Bock was gewild en we hadden met El Mouataz en Corryn twee degelijke vervangers in eigen rangen. We haalden Walter Fernandez, Dutra en Scholz, dat zijn stuk voor stuk goede voetballers die er volledig zullen staan in de Play-offs.”

Investeren in jeugd

Scholz maakte alvast indruk, hij kwam op voorspraak van Gretarsson, de sportief directeur van Club Brugge: “Brugge gaat zo’n speler ook niet halen. Die had nog niets bewezen. Wij hoorden goede geluiden en Willy Reynders is hem gaan bekijken in IJsland. Hij valt voorlopig geweldig goed mee. Als hij zich bewijst kan hij binnen een paar jaar nog steeds naar Brugge, voor een veelvoud van de prijs. Willy Reynders is erg belangrijk voor ons, hij weet wat onze limieten zijn. Hij kijkt of de spelers een meerwaarde kunnen bieden voor Lokeren, als de prijs dan meevalt sluiten we een deal.”

Investeringen zal Lokeren vooral bij de jeugd doen. “We kijken hoe we onze sterke jeugdwerking nog kunnen verbeteren. Er komen opnieuw enkele goede, jonge spelers aan. Deze keer geen linksachters maar aanvallende spelers zoals bijvoorbeeld Cedric Mitu.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties