Oud-spelers herdenken gloriedagen Club Brugge

Christophe van den Boom
| 4 reacties
Oud-spelers herdenken gloriedagen Club Brugge
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Zo'n 35 oud-spelers van Club Brugge verzamelden donderdag in het Jan Breydel. De club bracht daardoor verschillende generaties bij elkaar. Zo waren de spelers die in 1959 promotie naar eerste klasse afdwongen en de generatie van 2007, die de laatste prijs pakten, allen aanwezig.

Khalilou Fadiga speelde tussen 1997 en 2001 enkele seizoenen voor blauw-zwart. Hij groeide daar al snel uit tot publiekslieveling en heeft nu nog steeds goede herinneringen aan de club. “Het is een plezier om iedereen terug te zien. Ik zie mensen terug die ik al jaren niet meer gezien heb. Het blijft ook ongelooflijk om deel uit te maken van de geschiedenis de club. Als je ooit de kleuren van Club Brugge verdedigd hebt, dan blijf je ook supporter. Dat ben ik nu nog”, vertelde de Senegalees aan ClubTV.

Opvallende aanwezigen

Er waren enkele opvallende namen aanwezig op de reünie. Ivan Leko speelt nu voor Lokeren, maar behoort tot de generatie van Club-spelers die in het seizoen 06/07 de beker wonnen. “Toen ik de uitnodiging kreeg, was ik wel wat verrast. Ik dacht niet dat ik al oud genoeg was om hiervoor uitgenodigd te worden. Ik had gehoopt dat er ook enkele spelers aanwezig zouden zijn waarmee ik samenspeelde, maar dat zal voor een andere keer zijn.”

Foeke Booy is op dit moment trainer van Cercle Brugge, maar ook hij heeft een verleden bij stadsrivaal Club Brugge. “Het is leuk om oude collega’s terug te zien. Dat is altijd weer even teruggrijpen naar het verleden. Een avond als deze is een bijzonder moment om met enkele oud-spelers samen te zijn. Dat schept een band.”

Hol van de leeuw

De Nederlander waagt zich in het hol van de leeuw. “Ik ben Cercle-coach en daar ben ik trots op, hoewel ik liever op een andere positie wilde staan”, verwijst hij naar het klassement. “Maar ik ben ook trots dat ik een speler van Club Brugge ben geweest. Ik neem aan dat iedereen dat respecteert.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties