Bayern en Van Buyten nemen optie op halve finale

Fabian Morren
| 24 reacties

Bayern München ligt op koers om de halve finale van de Champions League te bereiken. De ploeg van Daniel Van Buyten, die weer in de basis stond, won de heenwedstrijd tegen Juventus met 2-0.

Bayern München kende een echte droomstart. Al na een halve minuut was het raak. Met een verraderlijk schot verraste Alaba doelman Buffon.

Bij Bayern startte Arjen Robben op de bank. Hij moest echter al snel invallen om de geblesseerde Toni Kroos te vervangen. De thuisploeg kreeg een resem kansen, onder meer ook voor Robben. Een tweede keer scoren lukte voor de rust echter niet.

Na rust viel de 2-0 toch. Buffon had problemen met een schot van Gustavo en Thomas Müller profiteerde. Juventus ging plots wél aanvallen, maar bracht Bayern niet meer in de problemen. Langs Müller was de Duitse koploper zelfs nog heel dicht bij een derde treffer.