Barcelona verplettert Mallorca, Deportivo pakt gouden punten

Conrad Grayson
| 5 reacties

Ook in de Spaanse competitie werden er vanavond nog vier wedstrijden afgewerkt. Aan de kop van het klassement blijft de situatie ongewijzigd, want Real Madrid en Barcelona wonnen beiden hun thuiswedstrijd.

Real Sociedad – Málaga 4-2

Het duel tussen Real Sociedad en Malaga kende veel doelpunten. In de 21ste minuut bracht Vela de thuisploeg op voorsprong. Nog geen drie minuten later werd die score verdubbeld door Bella.

In de 32ste minuut joeg Griezmann het derde doelpunt tegen de netten en leek de wedstrijd gespeeld. Toch werd het nog even spannend als Griezmann op slag van rust scoort voor Malaga.

Martinez schoot in de 51ste minuut alle hoop voor Malaga aan diggelen, 4-1. Malaga wist er in de 70ste minuut 4-2 van te maken, maar daar bleef het dan ook bij.

Real Sociedad deed met die winst een gouden zaak in de strijd om de vierde plaats.

Real Madrid – Levante 5-1

De bezoekers kwamen na 31 minuten verrassend op voorsprong via Michel. De vreugde was echter van korte duur, want Higuain scoorde vijf minuten later de gelijkmaker. Levante was van slag en stond een penalty toe. Kaka scoorde vanop de stip. Real Madrid ging rusten met een 2-1 voorsprong.

Cristiano Ronaldo kwam na de rust in de plaats van José Callejón en pikte in de 83ste minuut dan ook zijn doelpuntje mee. Ook Özil, die in de plaats gekomen was voor Benzema, wist in de laatste vijf minuten van de wedstrijd nog twee keer te scoren.

Real Madrid loopt voorlopig uit op Atlético Madrid, dat morgen op verplaatsing speelt tegen Getafe.

Deportivo La Coruña – Zaragoza 3-2

Gama scoorde al vroeg in de wedstrijd de 1-0. Zaragoza vocht hard terug en vond na vijf minuten de aansluitingstreffer via Postiga.

Twintig minuten later bracht Montañés de bezoekers zelfs op voorsprong. Maar Zaragoza kon de voorsprong niet lang volhouden, want Marchena bracht net voor de rust de thuisploeg op gelijke hoogte.

In de tweede helft scoorde Zaragoza-speler Abraham een eigen doelpunt en gaf op die manier de zege aan Deportivo.

Deportivo is door winst even hekkensluiter af en houdt de hoop op die manier levend. Zaragoza blijft in de gevarenzone hangen.

FC Barcelona – Mallorca 5-0

Het werd weer een doelpuntenfestijn in Camp Nou. Door de afwezigheid van Messi, kregen andere spelers de kans om zich in de kijker te spelen.

Fabregas prikte na 20 minuten al de 1-0 binnen. Nog geen twee minuten later maakt Sanchez er 2-0 van. Fabregas wist van geen ophouden en zette na 37 minuten de 3-0 op het scorebord. Sanchez wou op zijn beurt niet onderdoen voor zijn ploegmaat en besliste er na 39 minuten 4-0 van te maken.

Net na de koffie maakte Fabregas nog het vijfde en laatste doelpunt van de wedstrijd.

Barcelona behoudt op die manier de kloof van 13 punten met de eerste achtervolger Real Madrid.