Interview Geudens: "Wil terug naar eerste"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Geudens: "Wil terug naar eerste"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu Oostende met de titel ging lopen, moet Westerlo zich vol op de eindronde richten. Kevin Geudens is alvast strijdvaardig. "Als we die wedstrijd tegen Sint-Niklaas kunnen winnen, zetten we alvast een goede stap.

“Het doel voor het seizoen was de titel of de eindronde. Nu die titel weg is, moeten we alles op het behalen van die eindronde zetten. Ik denk dat de derde periodetitel ook voor Oostende zal zijn, dus we moeten ons focussen op het klassement. Daarin moeten we zeker Sint-Truiden achter ons houden en tweede of derde zien te worden.”

De eerste klip op weg naar dit doel is een thuiswedstrijd tegen Sint-Niklaas, de rode lantaarn. “Als we die wedstrijd kunnen winnen, zetten we alvast een goede stap. Het maakt niet uit dat ze laatste staan, wij moeten gewoon onze thuiswedstrijden winnen. Roeselare stond ook maar in de middenmoot, en toch konden we die wedstrijd niet winnen.”

Westerlo was voor het seizoen titelkandidaat, maar kon die ambities uiteindelijk niet waarmaken. “We moesten de hele tijd achtervolgen en hadden nooit echt het gevoel dat we er kortbij waren. Vooral in die tweede periode hebben we veel te veel gelijke spelen behaald. Als die titel dan definitief weg is, dan is dat natuurlijk slikken. Oostende is heel constant geweest, om kampioen te worden mag je geen enkel dipje hebben.”

Geudens ziet een belangrijk verschil tussen Oostende en Westerlo. “Wij moesten altijd de voetballende oplossing zoeken. We kunnen een wedstrijd die op slot zit, en zo zijn er veel in tweede klasse, niet openbreken met een stilstaande fase. Als je dan in de 70e minuut een vrije trap kan omzetten, kan je die matchen ook winnen.”

De ex-speler van KV Mechelen staat dicht bij een terugkeer in eerste klasse. “Als we de promotie halen, zou ik graag meegaan naar eerste klasse. Het is de droom van elke voetballer in België om die wedstrijden tegen Anderlecht, Club en Standard te spelen.”

SDG

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties