Real Betis speelt 3-3 gelijk tegen Sevilla in knotsgekke stadsderby

Conrad Grayson
| 1 reacties

Real Betis kwam in de eerste helft 0-3 achter, maar wist in de laatste minuut nog op gelijke hoogte te komen. FC Sevilla kon alweer niet winnen op verplaatsing, al was het deze keer erg kortbij.

Met Real Betis tegen Sevilla stond een beladen stadsderby op het programma in Spanje. Sevilla kon deze wedstrijd best winnen, wou het nog in aanmerking komen voor de Europa League. Real Betis moest dan weer winnen om aansluiting te zoeken bij de vierde Real Sociedad.

De Kroaat van Sevilla Rakitić bracht de bezoekers na zeven minuten al op voorsprong. Real Betis was nog niet goed wakker en daar profiteerde diezelfde Rakitić na 20 minuten nog een tweede keer van. Sevilla bestormde het doel van de thuisploeg. Dat leidde in de 33ste minuut tot het derde doelpunt voor Sevilla via Negredo.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Pabón zorgde op vlak van rust nog voor de 1-3. Er was weer hoop voor Real Betis

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar de 2-3. Die kwam er vroeg in de tweede helft ook via Martin, die een strafschop succesvol wist om te zetten. Doelman Beto leek de bal nog even aan te raken, maar niet genoeg om hem uit het doel te houden.

Twee minuten later pakte Sevilla-middenvelder Medel een rode kaart voor een slag in het gezicht van een Real Betis-speler. Sevilla moest nog een hele tijd door met tien.

Sevilla beperkte zich na de rode kaart vooral tot het verdedigen. Het was al Real Betis dat de klok sloeg.

Castro kwam nog kortbij de gelijkmaker, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van Sevilla. Ook invaller Molina brak nog een keer langs de rechterflank door. Hij trapte de bal tegen de arm van een verdediger, maar de scheidsrechter floot niet. Na de handsbal, kwam het leer terug bij Molina terecht, die dan maar naar Cañas passte. Cañas raakte de bal niet goed en besloot hoog over.

In de 90ste minuut kwam de gelijkmaker er dan toch. Pabón gooide de bal in het pak na een korte hoekschop en Igiebor kopte de bal in de kortste hoek, 3-3 en dat was ook de einduitslag.

De fans van Real Betis vierden het gelijkspel als een overwinning. Sevilla wist dit seizoen nog maar één keer te winnen op verplaatsing en dat was bij Deportivo La Coruña.