Valencia gelijk na spektakelstuk, Deportivo wint ruim

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Valencia gelijk na spektakelstuk, Deportivo wint ruim
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Valencia heeft dure punten laten liggen op het veld van Espanyol. Valencia speelde 3-3 gelijk en ziet zijn kansen op Champions Leaguevoetbal slinken. Deportivo klom dankzij een stuntzege bij Levante uit degradatiezorgen.

Espanyol-Valencia

Het duurde lang vooraleer de wedstrijd echt openbrak. Vlak voor rust opende Wakaso de score voor Espanyol en was Valencia op achtervolgen aangewezen. Na rust knokte de nummer vijf uit La Liga zich echter opnieuw in de wedstrijd. Meteen na de rust bracht Canales Valencia langszij.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1-gelijkspel, maar in een knotsgekke slotfase vielen er nog vier doelpunten en één rode kaart. Verdu maakte er tien minuten voor affluiten 2-1 van, maar vijf minuten later maakte Jonas er 2-2 van. Soldado leek Valencia de overwinning te schenken, tot Sergio Garcia er in blessuretijd nog 3-3 van maakte.

Levante-Deportivo

Deportivo heeft zich na een stuntzege wat uit degradatiezorgen gewerkt. Depor won met 0-4 op bezoek bij Levante. Binnen het eerste halfuur legde de club al drie doelpunten in het mandje. Routinier Valeron opende de score na twaalf minuten spelen. Tien minuten later verdubbelde Pizzi de score en op het halfuur maakte Nélson Oliveira er zelfs 0-3 van.

Daarna was het wachten tot de allerlaatste minuut voor nog een doelpunt. Bruno Vilela Gama legde de zware 0-4-eindcijfers vast. Door de overwinning klimt Deportivo naar veiliger oorden in de stand. De club klimt van de 18e plaats naar de 16e plaats en is even verlost van het degradatiespook.

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:

Betis-Sevilla  3-3
Valladolid-Getafe  2-1
Levante-Deportivo  0-4
Espanyol-Valencia  3-3

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties