Bremen opnieuw onderuit, ook Schalke 04 en Hoffenheim verliezen

Conrad Grayson

Kevin De Bruyne verloor met zijn Werder Bremen vanavond tegen VFL Wolfsburg met 0-3. Ook Schalke 04 en Hoffenheim onderuit.

Werder Bremen – Wolfsburg 3-0

Arnold Maximilian opende de score voor de bezoekers na dertien minuten in de eerste helft. Bremen-doelman Sebastian Mielitz was kansloos op het lange afstandsschot van de middenvelder in de linker onderhoek.

Nog geen kwartier later stond het al 0-2 via Ivica Olić. Adelino Vieirinha vond de Kroaat in de grote rechthoek en die trapte mooi binnen.

Een slap Bremen

De bezoekers gingen met een comfortabele voorsprong naar de kleedkamer. Bremen kon in de eerste helft nooit een vuist maken.

In de tweede helft zorgde Diego genadeloos voor de 0-3. Hij zette de strafschop om, nadat Bremen-middenvelder Ozkan Yildrim Vieirinha in de grote rechthoek vloerde. De ongelukkige Turk stond net vijf minuten op het veld.

Wolfsburg-doelman Diego Benaglio moest in de slotfase nog een keer ingrijpen op de trap van Aaron Hunt, maar het kalf was al lang verdronken.

Andere wedstrijden vandaag:

Bayer Leverkusen – Hoffenheim 5-0

Bayer Leverkusen won met het grootste gemak van Hoffenheim. In de 16e minuut al schoot Stefan Kiessling de bal in het dak van het doel. Het doelpunt kwam er na een mooie assist van André Schürrle.

Hoffenheim kende een slechte start en het werd alleen maar erger. Eugen Polanski betaalde zijn fout in de grote rechthoek op Kiessling met een rode kaart. Toch werd de strafschop gered door Koen Casteels.

De bezoekers kregen even terug hoop, maar die werd snel aan diggelen geschoten door Schürrle. Hij bracht de thuisploeg na een half uur op 2-0 met een mooie trap vanop de rand van de grote rechthoek.

Een wervelend Leverkusen

Na de rust was het éénrichtingsverkeer. Kiessling kopte in de 65ste minuut een voorzet van Daniel Carvajal in bovenhoek van het doel. Schürrle zette vier minuten later de 4-0 op het scorebord.

Ook Stefan Reinartz pikte tien minuten voor tijd zijn doelpuntje mee, nadat hij de tweede strafschop van de wedstrijd succesvol omzette, 5-0.

Eintracht Frankfurt – Schalke 04 1-0

Een doelpunt van Marco Russ was genoeg om de drie punten in eigen huis te houden.

Er was weinig te zien in de openingsfase. Na twaalf minuten kwam er een eerste keer dreiging van de bezoekers. Schalke 04 bleef kansen creëren, maar was niet efficiënt genoeg voor doel. Schalke 04-speler Michel Bastos zette doelman Oka Nikolov op de test, maar Nikolov kon de bal vrij makkelijk stoppen. Nadien trapte Raffael in de grote rechthoek ver naast.

Na 25 minuten kregen de bezoekers dé kans op de openingstreffer. Alweer voorkwam Nikolov echter een doelpunt, nadat hij de bal nog kon wegtikken op een hoekschop van Bastos.

Toch was het de thuisploeg die vier minuten voor rust de eindscore op het bord zette. Marc Stendera vond het hoofd van Russ, en die kopte genadeloos binnen, 1-0.

Schalke 04 was van slag en wist in de tweede helft van geen hout meer pijlen te maken. Het was dan ook Frankfurt dat voortdurend kwam opzetten. Zo werd Takashi Inui zijn schot nog formidabel gered door Schalke 04-doelman Timo Hildebrand.