Lukaku: "Een erkenning voor mijn harde labeur"

Lukaku: "Een erkenning voor mijn harde labeur"
Foto: © SC

Romelu Lukaku is genomineerd voor de prijs van 'Beste jeugdspeler van het seizoen' in de Premier League. Een vermelding die hem met trots vervuld.

"Het is een droom die werkelijkheid wordt. Ik had nooit verwacht dat ik zoiets zou mogen meemaken in het begin van mijn carrière", aldus Lukaku in Het Nieuwsblad. "Alles wat in mijn voetballoopbaan gebeurt, lijkt zo snel te gaan. Ik word het stilaan gewoon. Dit is een erkenning voor het harde labeur, maar ook voor mijn ploegmakkers. Ik wil hen daarvoor bedanken. Ook mijn ouders en broer zijn erg trots. Ik hoop dat ik de trofee kan winnen, maar als het dit jaar niet lukt dan misschien wel in de volgende jaren."

De laatste weken loopt het scoren iets minder, maar hij heeft er wel al dertien achter zijn naam staan. "Ik heb gewoon iets meer geluk nodig. Tegen West Ham trof ik de paal en de lat en ook tegen Newcastle mikte ik tegen de dwarsligger. Maar ik twijfel niet aan mezelf. Op training vliegen de ballen er allemaal in. Volgende keer zal het geluk wel aan mijn zijde zijn en ben ik opnieuw vertrokken. Ik leg mezelf alvast geen druk op.

"Ik ben hier technisch en fysiek echt sterker geworden. En vooral op fysiek vlak zal ik volgend seizoen nog een extra stap zetten omdat ik niet wist hoe ik mijn lichaam moest gebruiken en beschermen. Nu weet ik hoe de verdedigers in de Premier League spelen en ik moet steeds blijven leren. Ik denk dat dit seizoen de eerste stap naar iets groots was. Nu is het aan mij om te bevestigen en nog betere statistieken dan dit seizoen te behalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties