Standard maakt geen fout tegen Anderlecht

Standard Femina is met 1-2 gaan winnen op het veld van Anderlecht. In Tubeke maakte het een achterstand goed. Standard wordt zo terug alleen leider in BeNe League A.

Gisteren had Twente met 1-5 de maat genomen van ADO Den Haag en de ploeg uit Enschede was zo naast Standard in het klassement gekomen. Standard won dus beter met het oog op de eindzege in de BeNe League A.

Tegen Anderlecht kwam het vlak voor rust op achterstand dankzij een doelpunt van Tessa Wullaert. Zij komt volgend seizoen overigens uit voor Standard. Lang duurde de vreugde van Anderlecht echter niet, want nog voor rust maakte Coutereels er al 1-1 van.

Na de rust was het wachten tot een team zou scoren en een kwartier voor tijd bleek het stuivertje richting de kant van de bezoekers te vallen: Biesmans scoorde en bevrijdde zo haar team, dat terug alleen leider is met drie punten voorsprong op Twente. Anderlecht blijft hangen op de zevende plaats met amper 5 op 30.