Jacobs kampioen met Kopenhagen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Jacobs kampioen met Kopenhagen
Foto: © SC

Ariël Jacobs heeft zich met FC Kopenhagen tot kampioen van Denemarken gekroond. De Deense club telt met nog drie speeldagen te gaan tien punten meer dan eerste achtervolger Nordsjaelland, en kan dus niet meer worden ingelopen.

De geoliede machine van Jacobs sputterde de afgelopen weken wat en de druk om de titel te pakken werd steeds groter. Kopenhagen bleef echter rustig en doordat eerste achtervolger Nordsjaelland vrijdag al punten liet liggen, had de leider zelf genoeg aan één puntje.

Tegenstander Brondby wou zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen geven en gaf negentig minuten lang het beste van zichzelf. Geen van beide partijen wist een gaatje te vinden in de achterhoede van zijn tegenstander en zo stond er na twee helften voetbal nog steeds 0-0 op het scorebord.

Dat was genoeg voor Kopenhagen, dat in de stand tien punten meer telt dan de tweede, Nordsjaelland. Met nog drie speeldagen voor de boeg is de achterstand onoverbrugbaar en zo pakken Jacobs en Vetokele in hun eerste seizoen bij de club meteen de titel in Denemarken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties