Smolders: "Je kent het verhaal van David en Goliath nietwaar?"

Smolders: "Je kent het verhaal van David en Goliath nietwaar?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag weten we wie de beker van België wint. Racing Genk en Cercle Brugge spelen de finale. Onze redactie telt samen met u af naar die finale. "We vieren een dubbel feestje na het seizoen als we de beker pakken en in eerste blijven", laat Tim Smolders weten aan Voetbalkrant.com.

Ze benadrukken het allemaal: Cercle Brugge leeft ontspannen naar de bekerfinale toe. De nadruk ligt op 'genieten' en als het even kan toch met die trofee richting Brugge trekken, want kansloos acht de Vereniging zich zeker niet. "De puzzel is de laatste maand wat in elkaar gevallen. De déclic is er de laatste weken gekomen", aldus Tim Smolders. "Je zag al langer dat er niet veel nodig was om het tij te keren. Het is eigenlijk wel moeilijk te vatten dat we nu ineens vier matchen op rij winnen, maar dat is ook het aandeel van Lorenzo Staelens. Hij heeft zijn accenten gelegd en die hebben misschien wel de doorslag gegeven."

Sinds Staelens overnam staat er immers een vaste basisploeg op het terrein. "En dat maakt het toch allemaal wat makkelijker", knikt Smolders. "Je leert elkaar beter kennen. Door de vele blessures die we dit jaar hadden, was de samenwerking niet altijd optimaal omdat we geen automatismen hadden. Nu spelen we al een paar weken met dezelfde ploeg en je ziet dat het elke week beter gaat."

Ook voor Smolders, die zondag tegen Moeskroen-Péruwelz nog twee keer scoorde. "Het is altijd leuk om de ploeg zo te kunnen helpen. Die zege was echter de verdienste van heel de ploeg. Het geeft ons wel het nodige vertrouwen voor de bekerfinale, maar de redding blijft het belangrijkste", benadrukt de aanvallende middenvelder. "We zijn de underdog, daar moeten we eerlijk in zijn. We gaan wel proberen er een mooie dag van te maken."

"We zullen de ruimtes klein moeten houden,
want De Ceulaer en Vossen profiteren daarvan"

"We gaan ons zeker niet laten doen. Individueel is Genk misschien wel de betere, maar je kent het verhaal van David en Goliath. We moeten gewoon als blok antwoorden op hun klasse. En als we kunnen scoren op een tegenaanval maken we een kans. Met zoveel volk dat uit Brugge meekomt, kan het een schitterende dag worden. We gaan er alvast van genieten."

'Het blok' zal wel moeten anticiperen op de vele jongens bij Genk die tussen de lijnen gaan lopen. "Vossen en De Ceulaer zijn daar inderdaad meesters in. We hebben de wedstrijd tegen Zulte Waregem ook bekeken en daar zag je ook dat ze veel in beweging zijn en steeds de ruimte proberen op te zoeken. Die ruimtes moeten we klein houden als we een kans willen maken", analyseert de routinier.

Indien Cercle de Beker pakt, zal het toch eerder een bescheiden feestje worden, want zondag staat er alweer een belangrijke wedstrijd op het programma. "Tja, dat is ook voor Genk zo. Maar als we hem pakken en we blijven in eerste wordt het na het seizoen een dubbel feestje. Dan gaan we er pas echt een lap op geven", lachte Smolders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties