Interview Provoost: "We maakten beginnersfouten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Provoost: "We maakten beginnersfouten"
Foto: © SC

Mouscron-Peruwelz werd samen met Cercle door velen getipt als kanshebber op winst in de eindronde. De eerste wedstrijd verliep echter dramatisch. Er werd met zware 0-3 cijfers verloren van Cercle Brugge. Een klap die hard aankwam volgens kapitein Vincent Provoost.

Door Sander De Graeve

“Als je de eerste wedstrijd met 0-3 verliest, krijg je natuurlijk een mentale klap. We moeten er echter in blijven geloven. Nu moeten we wel bijna een foutloos parcours afleggen”, aldus Vincent Provoost. Mouscron-Peruwelz kreeg in de eerste helft twee gelijkaardige goals binnen. “We waren vrij goed begonnen, maar dan pakken we die goals op verre inworpen. De tweede helft konden we dan geen vuist meer maken, dat moet zeker veranderen tegen de volgende wedstrijd.”

De inworpen van Evens en Cornelis zijn echter al langer een wapen van Cercle. “Het was één van Evens en één van Cornelis. We hadden het nochtans gezien in de theorie. Daar maakten we dus beginnersfouten.” Een diepgaande analyse van de wedstrijd kwam er nog niet. “We gaan dat de komende dagen doen, zo zullen we uit die foutjes leren. Stilstaande fasen zijn erg belangrijk en kunnen het verschil maken tussen promotie of geen promotie.”

Vooral het feit dat er thuis met zulke cijfers verloren werd, weegt zwaar. “De coach heeft ons maandag en dinsdag opgemonterd, maar we zijn prof genoeg om te beseffen dat het beter moet. Zeker in eigen huis moeten we sterker voor de dag komen. De eerste helft viel nog mee, maar in de tweede helft haalden we zeker niet ons normale niveau. Ik wil wel de supporters feliciteren, ze kwamen talrijk naar de wedstrijd en zijn ons blijven aanmoedigen, zelfs toen het al 0-3 stond. We mogen ons gelukkig prijzen met zulke supporters.”

Provoost wil Cercle na die ene wedstrijd nog niet tot favoriet bombarderen. “Dat gaan we pas kunnen zeggen als er drie wedstrijden gespeeld zijn. Dan gaan we de analyse kunnen maken. Alles is nu nog mogelijk. Wij geloven nog in onze kansen en ik denk dat Westerlo dat ook nog doet. Er is echt nog niets beslist.”

Dit weekend wacht een uitwedstrijd op Woluwe. “We mogen die ploeg zeker niet onderschatten. Die ploeg is uiteindelijk via via in de eindronde geraakt, maar heeft wel een sterk resultaat neergezet op Westerlo. Een gelijkspel daar is niet slecht. White Star Woluwe is dus een te duchten tegenstander.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties