Wijnants: "Plicht om voor mooie tijden te zorgen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Wijnants: "Plicht om voor mooie tijden te zorgen"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

De kaarten in de eindronde om het laatste ticket voor de Jupiler Pro League zijn zo goed als geschud. De kans dat Cercle de riante voorsprong alsnog uit handen geeft is immers zo goed als onbestaande. Westerlo blijft dan weer verweesd achter.

Ongeveer een jaar geleden riep het Westelse clubbestuur dat het de bedoeling was om zo snel mogelijk terug te keren naar de topklasse. De Kemphanen waren toen immers net gedegradeerd. Het eerste doel, het binnenhalen van de titel, mislukte. Maar ook het vangnet lijkt op een teleurstelling uit te draaien.

Op twee speeldagen van het einde lijkt Cercle al zeker van de laatste plaats in de hoogste voetbalafdeling. Westerlo blijft ondertussen achter met een lamlendige vier op twaalf. Het duurt dus nog minstens een seizoen vooraleer Anderlecht en Club Brugge nog eens op bezoek komen in ’t Kuipje.

“Cercle Brugge is simpelweg de sterkste ploeg in deze nacompetitie”, geeft Herman Wijnants toe op Sporza. “Al hebben wij ook onze kansen gehad om meer punten te sprokkelen. Maar het geluk zat tegen.”

Toch gooit de voorzitter de handdoek nog niet in de ring. Is het ook volgend jaar het doel van Westerlo om de stap naar eerste klasse te zetten? “Het is mijn plicht om ervoor te zorgen dat er hier weer mooie tijden aanbreken. Al zullen we volgend seizoen moeten besparen om geen schulden te maken. Al is de eindronde ook volgend jaar opnieuw het doel.”

En hoe zit het met de spelerskern en technische staff voor volgend seizoen? “Dennis van Wijk blijft sowieso aan als oefenmeester”, besluit Wijnants. “Daarnaast liggen er momenteel zestien spelers onder contract. Daar zullen er sowieso een paar moeten bijkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties