Brazilië en Bayern ruzieën over Dante
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 7 reacties
Brazilië en Bayern ruzieën over Dante
Foto: © SC

De Braziliaanse voetbalbond is boos op Bayern München en omgekeerd. De Braziliaanse bondscoach selecteerde immers Dante en Luiz Gustavo voor de Confederations Cup en de twee moeten zich zaterdag al melden op het oefenkamp. Bayern speelt echter nog de bekerfinale diezelfde zaterdag.

Volgens de regels van de FIFA moeten spelers veertien dagen voor de start van het toernooi beschikbaar zijn voor de nationale ploeg. Bayern wil het tweetal echter niet laten gaan voor de bekerfinale, maar de Braziliaanse voetbalbond staat op zijn strepen. Indien de twee niet op het oefenkamp verschijnen, kunnen ze uit de selectie gelaten worden.

"Dante belt mij iedere dag op en oefent druk uit op zijn club", aldus de technisch directeur van de Seleçao over de ex-Standardspeler. "Bayern heeft ons een brief gestuurd waarin zij vriendelijk verzochten om de spelers niet op te eisen. Wij hebben vriendelijk geantwoord dat we geen uitzonderingen maken. We willen geen ruzie, maar ze hebben gewoon hun verplichting voor het nationale elftal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties