Ook Nederland zwicht voor doellijntechnologie

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Ook Nederland zwicht voor doellijntechnologie
Foto: © SC

Nederland gaat vanaf volgend seizoen doellijntechnologie inzetten. Het gaat voorlopig enkel om beslissende wedstrijden, maar het is de bedoeling dat het proefproject wordt uitgebreid.

Na de Engelse Premier League gaan ook onze noorderburen doellijntechnologie toelaten op de voetbalvelden van de eredivisionisten. Vanaf volgend seizoen start er in Nederland immers een proefproject. Gedurende twee seizoenen zal het Hawk Eye-systeem worden uitgetest. Dat meldden diverse Nederlandse media.

Voorlopig zal de technologie enkel bij beslissende wedstrijden worden gebruikt. Onder andere de play-offs, de bekerfinale en de laatste speeldag van de Eredivisie krijgen de eer om als pionier te dienen. Het is echter de bedoeling dat het project wordt uitgebreid naar de volledige competitie.

En dat is nog niet alles. Om scheidsrechterlijke blunders volledig te bannen zal er ook gewerkt worden met een vijfde en zesde assistent. In de Jupiler Pro League werd dat tijdens play-off I al uitvoerig getest. Er kwam echter veel kritiek op de precieze afbakening van het takkenpakket van elke assistent.

Ook in de Engelse Premier League wordt een proefproject op poten gezet. Het Hawk Eye-systeem is best te vergelijken met de technologie die al jaren in het tennis wordt gebruikt.Het systeem telt echter evenveel voor- als tegenstanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties