Capa verwacht meer 'Belgen' in Turkse eerste klasse

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Capa verwacht meer 'Belgen' in Turkse eerste klasse
Foto: © SC

Het lijkt de laatste weken wel een trend voor voetballers om voor een Turkse club te gaan spelen. De voorbije dagen tekenden zowel Ryan Donk en Bojan Jorgacevic een contract in de Süper Lig. Fuat Capa geeft een verklaring voor het fenomeen.

In navolging van toppers als Didier Drogba, Wesley Sneijder en Raul Meireles koos Björn Vleminckx tijdens de wintermercato voor een Turkse eersteklasser. Nu volgen ex-ploegmaats Donk en Jorgacevic het voorbeeld van de blonde aanvaller. Eerstgenoemde tekende voor Kasimpasa, terwijl de Servische doelman naar Kayseri Erciyesspor trekt.

Jorgacevic zal bij zijn nieuwe club getraind worden door Capa. De Turk met Belgische roots leidde eerder onder andere KV Turnhout, Patro Maasmechelen en VW Hamme. Heeft hij een verklaring voor het feit dat Turkije het nieuwe beloofde land lijkt voor voetballers? En vooral: hoe komen Turkse clubs in de Jupiler Pro League terecht?

“Tot enkele seizoenen geleden werd het Belgische voetbal als minderwaardig beschouwd en trokken de beste spelers richting Nederland”, doceert de oefenmeester op Sporza. “Tegenwoordig is er het één en ander veranderd dat voor een ommekeer heeft gezorgd. Ten eerste is er natuurlijk het succes van de Rode Duivels. Daarnaast deden de Belgische clubs het goed in Europa. Bovendien bevestigen jongens als Vleminckx in Turkije.”

Capa verklapt bovendien dat er binnenkort nog een bekende richting promovendus Erciyesspor zal trekken. Wellicht gaat het om Sawaneh Ibou van OH Leuven. “De onderhandelingen zitten in een beslissende fase en de clubs hebben reeds een akkoord. Maar de speler is nog op vakantie en ik wil eerst nog een gesprek met hem. En met die speler zal het wellicht niet eindigen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties