Standard-fans verhogen druk op Duchâtelet

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 69 reacties
Standard-fans verhogen druk op Duchâtelet
Foto: © SC

Er duiken steeds meer berichten op in de media van ontevreden Standard-supporters. Nu steekt een actiegroep van twee jaar geleden opnieuw de kop op. Vooral het hoofd van Roland Duchâtelet ligt op de kapblok.

“Nous voulons racheter le Standard”, stond op 15 juni 2011 te lezen op Sclessin. Een actiegroep van Standard-fans wilden destijds de club opkopen, naar het voorbeeld van de ‘socios’ bij onder anderen FC Barcelona en Real Madrid. Daar wordt de voorzitter immers verkozen door de abonnees.

Exact twee jaar, en talloze fratsen van voorzitter Duchâtelet, later steekt de actiegroep opnieuw het hoofd boven water. Dat meldt La Dernière Heure.

“Twee jaar geleden startte het initiatief om Standard helemaal of gedeeltelijk in handen van de fans te laten vallen. Jammer genoeg viel de roep van zo’n vijfduizend enthousiastelingen destijds in dovemansoren”, aldus de actiegroep. “Het is niet zozeer de bedoeling om effectief eigenaar te worden van de club, maar toch minstens om actie te ondernemen in het belang van Standard.”

“Anno 2013 merken we op dat er nog meer fans niet akkoord zijn met het gevoerde beleid van de clubleiding. Miljoenen worden gespendeerd aan minderwaardige spelers en elke transferperiode opnieuw vertrekken de besten naar andere clubs. Fans zijn ook bij Standard een belangrijke bron aan inkomsten en net daarom vinden wij dat er inspraak moet komen.”

Verder laat de actiegroep, die de steun geniet van de officiële supportersverenigingen, weten dat er in overleg met juridische specialisten wordt bekeken welke stappen er kunnen ondernomen worden.

Duchâtelet zelf liet eerder al optekenen te willen vertrekken als de Rouches volgend seizoen niet in de top drie eindigen. Maar het is vooral de vraag of de situatie van de voorzitter de komende weken houdbaar blijft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties