Interview Been wil aanvallende versterking

Robby Morren
Robby Morren
| 40 reacties
Been wil aanvallende versterking
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Mario Been zegt blij te zijn dat het bestuur de spelerskern tot dusver kon samenhouden. Toch maakt de Nederlander duidelijk dat hij er graag nog extra aanvalskracht bij wil. "Aanvallend is er wat weggevallen en dat moeten we proberen op te vangen."

Door Robby Morren

Met de 18-jarige Muzaqi haalde Genk een doelpuntenmaker weg bij PSV. "Albian is een talentvolle jongen. Ik heb veel informatie over hem ingewonnen en dat is allemaal positief. Het is een jonge speler dus dat moeten we nog zien", blijft Been voorzichtig.

Fabien Camus

De terugkeer van Camus krijgt in Genk de aandacht van een nieuwe transfer. De Limburgers misten vorig seizoen creativiteit op het middenveld en hopen dat de Tunesiër die leemte zal invullen. 

"We hebben Fabien Camus er terug bij. Ik was altijd al gecharmeerd door Fabien, alleen kon hij zich niet vinden in het feit dat hij niet altijd speelde. Hij krijgt nu weer de mogelijkheid om te laten zien dat hij dat stukje creativiteit kan zijn dat we nog steeds zoeken. Hij heeft een geweldig seizoen gespeeld in Frankrijk, dus dat zegt wel iets over zijn kwaliteiten." 

Kern samenhouden

Mario Been wil graag verder bouwen met de groep die het vorig seizoen goed deed in Europa en de beker won maar benadrukt dat met Barda en Plet heel wat scorend vermogen de club heeft verlaten. De oefenmeester hoopt dat het bestuur dit nog zal opvangen.

"Ik ben al heel blij dat de kern samenblijft. Hopelijk blijft dat zo. We zijn vorig seizoen een bepaalde weg ingeslagen met toch wel grote successen, zowel Europees alsook in België. Daar moeten we verder op bouwen."

"Daarnaast heb ik gehoord dat er misschien nog wel het een en ander bijkomt maar dat we daar nog geen mededelingen over kunnen doen. Barda en Plet waren twee jongens die toch wel voor de nodige goals hebben gezorgd dus moeten we kijken wat we daarin nog kunnen doen."

"De Europa League winnen en kampioen worden is het enige wat nog beter kan"

Mario Been is een coach met ambitie en Genk timmert aan de weg om een absolute topclub te worden. Hoe hoog legt de coach de lat voor het komende seizoen? "Ik zou heel simpel kunnen zeggen de Europa League winnen en kampioen worden want dat is het enige wat nog beter kan maar ik zou ook heel erg tevreden zijn met nog een seizoen als het vorige."

"Iedereen noemt ons bij de top want daar horen we ook gewoon bij en dan moet je de lat altijd hoger willen leggen. Er is nu nog een maand voor de competitiestart en de laatste week voor de start zal ik zeggen wat de doelstellingen zijn  want dan weet ik pas of de selectie nog intact is of dat we nog hele goede versterkingen bij hebben gekregen. Het is wel duidelijk dat we weer beter willen doen want dat moet altijd je doelstelling zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties