Interview Vico: "Opwarmen aan de Champions League"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Vico: "Opwarmen aan de Champions League"
Foto: © SC

Federico Villegas heeft er zijn eerste werkdag opzitten bij RSC Anderlecht. Tijdens de eerste oefengalop toonde de Spaanse jeugdinternational zich meteen een echte balkunstenaar. Voetbalkrant.com had een gesprek met de aanvallende middenvelder.

Cédric De Volder in Anderlecht

Op het truitje van de Spanjaard, die volgende week negentien kaarsjes mag uitblazen, staat simpelweg Fede Vico. Ook de talrijk opgekomen fans scandeerden de verkorte versie van zijn naam uit volle borst. De timide jongeman bleef er echter rustig onder.

Na de training kroop de Spanjaard ook wat in een hoekje. De jonge kerel beleeft immers zijn eerste buitenlandse avontuur. Met Ronald Vargas en Samuel Armenteros lijkt hij echter al twee gelijkgestemden te hebben gevonden. Eerstgenoemde was zelfs zo vriendelijk om te tolken in ons gesprek met de aanwinst van paars-wit.

"Koude temperaturen? Uiteindelijk is het voetbalspelletje overal hetzelfde. En ik zal me wellicht kunnen opwarmen aan de Champions League-wedstrijden"

“Ik ben blij dat ik met Anderlecht een nieuw hoofdstuk in mijn carrière kan schrijven”, vertelt Vico. “Bovendien is het handig dat er enkele Spaanstalige spelers in de groep vertoeven. Mijn Engels is namelijk niet zo goed.”

De Spanjaard maakte meteen kennis met de Belgische zomer. Een serieus verschil met de warme temperaturen die in zijn thuisland vaste prik zijn. “Ik zal me inderdaad moeten aanpassen aan de koude temperaturen”, lacht de jeugdinternational. “En daar bestaan warme truien voor. Maar uiteindelijk is het voetbalspelletje overal hetzelfde. Bovendien zal ik me wellicht kunnen opwarmen aan de Champions League-wedstrijden. Het kampioenenbal is één van de redenen waarom ik naar Brussel verhuis.”

"Natuurlijk kende ik Anderlecht al. Het is een grote naam in Europa. Ik herinner me ook de winst tegen Real Madrid"

Vico speelde de voorbije seizoenen in de Spaanse tweede klasse bij Cordoba. Wat wist hij pakweg zes maanden geleden van RSC Anderlecht? “Natuurlijk kende ik Anderlecht al”, besluit de aanvallende middenvelder die wellicht de concurrentie zal moeten aangaan met Dennis Praet. “Het is een grote naam in Europa. Bovendien herinner ik me een wedstrijd van hen in de Champions League tegen Real Madrid (in 2001 won RSCA thuis van Real met 2-0, nvdr.). Winnen tegen De Koninklijke is niet niets.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties