Reactie Jorgensen: "Moeten nog werken aan laatste details"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Jorgensen: "Moeten nog werken aan laatste details"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won woensdagavond in extremis met 2-3 van Oudenaarde. Jesper Jorgensen was een van de weinige ervaren spelers die aan de aftrap verscheen bij blauw-zwart. Achteraf was de Deen eerlijk: "We moeten nog werken aan de laatste details."

Timothy Collard in Oudenaarde

Club-coach Garrido liet tegen Oudenaarde heel wat youngsters opdraven. De Spanjaard koos met Jonathan Blondel, Mathew Ryan, Enock Adu en Jesper Jorgensen amper voor vier spelers met ervaring.

Verdedigen ‘like shit’

Blauw-zwart slaagde er pas in het slot van de wedstrijd in om afstand te nemen via Boli Bolingoli Mbombo. Volgens Jorgensen is het normaal dat het nog wat stroef liep. “We hebben nu al heel wat fysieke trainingen achter de rug. Er waren veel jonge kerels bij en iedereen moet nog wat wennen aan hoe de coach precies wil spelen”, begint de 29-jarige middenvelder.

Jorgensen ging tijdens de wedstrijd meer dan eens zijn kans van ver, maar steevast zonder succes. “De goals blijven voorlopig uit, dat klopt. Maar dat is typisch voor de voorbereiding, de laatste details ontbreken nog. Door de vele trainingen ben je als het er op aan komt niet meer zo fris tijdens de wedstrijd”, aldus de ex-Buffalo.

“Aanvallend zat het vandaag goed in elkaar, maar als we de bal verloren verdedigden we ‘like shit’”, merkte de Deen op. “Als je dat op het hoogste niveau doet, dan krijg je het deksel op de neus. Defensief moet het beter, maar ook voor mij persoonlijk kunnen er veel zaken beter. Maar we moeten leren uit onze fouten. Als je niets doet, dan kan je ook niets verkeerd doen.”

Stage in Manchester

Volgende week vertrekt blauw-zwart op stage naar Manchester, wat verwacht de middenvelder daarvan? “Ik hoop dat we daar als team nog meer naar elkaar toegroeien en ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dat, en de nieuwe spelers zo goed mogelijk proberen inpassen is ons doel.

Een van die nieuwe spelers is Timmy Simons. Jorgensen beschouwt de extra concurrentie alvast als iets positiefs. “Het is altijd goed als er nieuwe spelers bijkomen, ook als die op mijn positie uit de voeten kunnen. Het houdt je scherp.” Is Simons niet de ideale speler om in zijn rug mee te spelen? ” Ik hoop het, ja. Ik heb nog niet veel met hem samengespeeld, maar ik hoorde dat hij erg goed is en een echte teamspeler is”, besluit de Brugse nummer tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties