Santos amper vergoed voor Neymar

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Santos amper vergoed voor Neymar
Foto: © SC

Santos zal niet rijk worden aan de verkoop van Neymar aan FC Barcelona. De Braziliaanse club strijkt zelf maar zo'n negen miljoen euro op.

De verhuis van Neymar van Santos naar FC Barcelona is nog steeds dé zomertransfer van 2013. De Catalaanse grootmacht betaalde maar liefst 57 miljoen euro voor het Braziliaanse goudhaantje. In het stadion van Santos is echter geen extravagant feestje losgebarsten. De Braziliaanse club houdt zelf amper 9 miljoen euro over aan de transfer.

Waar is de resterende 48 miljoen euro dan naartoe, hoor ik u denken. Radio Globo rekende uit welke partijen hoeveel bankbiljetten op zak steken.

Barça betaalde een dikke 17 miljoen euro aan transferrechten voor de 39-voudig Braziliaans international. Behalve het hierboven vermelde bedrag dat aan Santos werd uitbetaald, passeerden ook Teisa Group en DIS langs de kassa. De overige 40 miljoen euro zijn bestemd voor tussenpersonen die de voorbije jaren hebben geïnvesteerd in Neymar. Onder andere de vader van de aanvaller zal niet armer geworden zijn van de transactie.

Toch kan Santos de transfersom nog laten aandikken. Er staan twee galawedstrijden tegen FC Barcelona op de agenda en de bankrekening wordt aangevuld als Neymar aan bepaalde sportieve prestaties kan voldoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties