"Coosemans of Steppe? Nog geen keuze gemaakt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
"Coosemans of Steppe? Nog geen keuze gemaakt"
Foto: © SC

Kenny Steppe aast bij Waasland-Beveren op een basisstek. Maar Colin Coosemans is niet van plan zijn plaats tussen de palen zomaar te grabbel te gooien. "Ik heb nog geen keuze gemaakt", laat Glen De Boeck alvast weten.

Waasland-Beveren beschikt met Colin Coosemans, Kenny Steppe en Michael Clepkens over drie uitstekende doelwachters. Voor laatstgenoemde lijkt het verhaal op de Freethiel geschreven, terwijl er tussen Coosemans en Steppe een hevige concurrentiestrijd woedt.

Coosemans werd twee seizoenen geleden gezien als dé toekomst bij Club Brugge. De 20-jarige Gentenaar kon echter op weinig krediet rekenen in West-Vlaanderen, maar krabbelde het afgelopen jaar recht bij Waasland-Beveren.

Zijspoor in Friesland

Ook Steppe, in 2008 nog 'Doelman van het Jaar' begon veelbelovend aan zijn carrière onder de lat bij wijlen Germinal Beerschot. De 24-jarige Antwerpenaar kon echter geen vervolg breien aan dat succesverhaal bij sc Heerenveen. "Na een lange blessure geraakte ik op een zijspoor in Friesland", vertelt Steppe op Sporza. "Ik zie mijn Nederlandse periode nu vooral als een leerschool. Ik mis nog steeds matchritme, maar elke oefenwedstrijd loopt het vlotter."

"Ik voel me goed bij Waasland-Beveren en besef dat ik de concurrentie moet aangaan met Colin. Of hij een streepje voor heeft? Ik hoop dat we op gelijke voet kunnen starten."

Keuze maken

Ook Glen De Boeck is tevreden met de defensieve aanwinst. "Ik drong aan op concurrentie in doel. Coosemans moet zijn niveau van de terugronde evenaren en van Steppe verwacht ik dat hij terug de oude zal worden. Wie er zal spelen? Ik heb mijn keuze nog niet gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties