"Fier op spelers, medische staf en fysical coach"

"Fier op spelers, medische staf en fysical coach"
Foto: © SC

Francky Dury trekt vanavond met Zulte Waregem naar het Lisp. De coach heeft vertrouwen in zijn team, maar beseft dat het geen makkelijke partij zal worden voor Essevee.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Iedereen is fit na vijf-zes weken. We hebben goed doorgetraind en hebben onze voorbereiding gehad met enkele wedstrijden. Iedereen heeft zich zo kunnen ontwikkelen. Ondanks de soms zware trainingen zijn er geen blessures, dus dan moet ik fier zijn op iedereen. Niet enkel de spelers, maar ook de medische staf en de fysical coach hebben goed werk geleverd.”

Dury verwacht geen makkelijke wedstrijd vanavond tegen Lierse: “Het wordt moeilijk. Ze hebben een nieuwe coach en nieuwe spelers. Losada heeft kwaliteit, Menga is terug, dan moet je op je hoede zijn.”

"Ploeg fysiek en mentaal klaar"

“We moeten niet winnen, dat mag een coach niet zeggen. Maar we willen wel winnen, zoals we ook vorig jaar altijd de volle buit wilden nemen. We mogen geen schrik hebben en we moeten het geloof meteen terug in het team brengen. Ik heb het idee dat de ploeg fysiek en mentaal helemaal klaar is.”

“Als we op toerental komen, zijn we goed. We zullen veel moeten werken. We hebben veel kwaliteiten op aanvallend gebied, maar we lopen ook goed als we niet aan de bal zijn. Voorlopig heeft Berrier al veel verdedigend werk opgeknapt bij ons bijvoorbeeld.”

Benieuwd wat het vanavond zal worden op het Lisp. Voetbalkrant.com is alvast op post.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties