Klopp smeert Guardiola meteen nederlaag aan

Borussia Dortmund heeft de Duitse SuperCup gewonnen. In een heruitgave van de Champions League-finale versloegen de geelhemden Bayern München met 4-2. Pep Guardiola grijpt op die manier naast een eerste prijs.

Gelb und Schwarz heeft de eerste gouden plak van het nieuwe voetbalseizoen vast. Borussia Dortmund won de Duitse SuperCup oververdiend met 4-2 van Bayern München. Oftewel: Jurgen Klopp smeert Pep Guardiola een eerste nederlaag aan.

Marco Reus bracht de geelhemden al na zes minuten op voorsprong. Bayern München, met een veredeld B-elftal aan de aftrap, zette daar amper iets tegenover. Het duurde dan ook tot op het uur vooraleer Arjen Robben de gelijkmaker nette.

Dan besloot Daniel Van Buyten de bekerwinnaar een handje te helpen. De Rode Duivel, die verder een meer dan degelijke partij speelde, was ongelukkig in de actie en zag het leer in eigen doel verdwijnen, 2-1. Een minuutje later zette Ilkay Gündogan al de 3-1 op het scorebord.

Bayern München knokte zich via Arjen Robben en de 3-2 opnieuw in de wedstrijd, maar Dortmund kon de match rustig controleren. In de slotfase dikte Marco Reus met zijn tweede van de avond nog aan tot 4-2.